rapor oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
estergon
Üye

rapor oluşturma

Mesaj gönderen estergon »

bir formdaki elemanların çıktısını almak istiyorum henüz tam olarak oluşturmuş değilim ama anlatılan örnekler ekseriyetle veritabanındaki kayıtları raporlama halinde ben formumdaki label, text, edit lerin vs bir düzen içerisinde yazdırmak istiyorum bunu yapabilirmiyim...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Form üzerindeki nesnelerin listesini yazıcıya yollamak için izleyebileceğin yollardan vaktim ölçüsünde ikisini yazayım.

1. Ref : viewtopic.php?t=18156 linkindeki benzeri bir metodla aşağıdaki şekilde

Kod: Tümünü seç

Pr := tprinter.Create; 
  Pr.BeginDoc; 
  Pr.Canvas.Font.Name := fontbox1.FontName; 
  Pr.Canvas.Font.Size := puntobox1.Value; 
  Pr.Canvas.Font.Height := boybox1.Value; 
  Pr.Canvas.TextOut(xbox1.Value, ybox1.Value, LabeledEdit1.Text); 
  Pr.EndDoc; 
Pr.Free; 
2. Delphi 7 ve öncesi kullanıyorsan yazıcı bileşenlerinden QuickReport ile sonrasını kullanıyorsan RaveReport ile baskı alabilirsin. Genellikle söylediğin gibi veritabanı raporları alındığından bilgi bulamaman doğal. Şöyle bir özet geçeyim senin için.

- Ben quick report kullanıyorum, onu anlatayım.

1. Forma bir tane TQuickReport nesnesi koy. QuickRep1 olacaktır.
2. Object Inspector'den Bands kısmının başındaki minik (+) basınca alt liste açılır. Buradan HasTitle olanı True yap.
3. Şimdi bileşen paletinden QuickReport altındaki TQRMemo koy. QRMemo1 olacaktır.
4. Bileşen listeni buna doldur.
5. QuickRep1.Preview komutu ile önizleme yapacak satırı bir TButton altına koy hepsi bu kadar.

- Bir ön çalışma yap, takıldığın konu olursa, kod örneklerinle birlikte yine buradan sor yardımcı oluruz...
Resim
Resim ....Resim