SQL 2005 Express Edition CPU Sorunu

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Blue`Lightning
Üye

SQL 2005 Express Edition CPU Sorunu

Mesaj gönderen Blue`Lightning »

Merhaba;

Mevcut yazılımlarımızı sql 2005 kullanarak geliştirmek istiyorum bunun için ilk önce ücretsiz olan express edition tam anlamıyla eksiksiz bi şekilde kurduk kendi ağımız içinde.4 gb veri ve 1 cpu sınırlı olduğu için servera kurma imkanımız yok gibi gözüküyor onun için kendi terminal makinalarızdan birini ana makina olarak düşündük geri kalan 2 makinayada kurduk fakat makinlardan birisini winxp çift çekirdek görüyor ve bu yüzden sql serverı çalıştıramıyoruz nitekim delphi adoconnection dan bağlantı sağlayamaıyoruz.baya bi araştırdım ama sonuca varamadım sorun büyük ihtimal CPU gibi gözüküyor işin içinden çıkamadık bi türlü yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Mrb; sorun işlemci değil, ayrıca 1 işlemci değil 4 işlemci sınırlaması var diye hatırlıyordum. Zira MSDE (SQL Server 2000) in bile 2 işlemci desteği var. Bunun da anlamı sistemde bulunan işlemcilerden belirtilen sınırın dışına çıkmadan kullanılmasıdır. Yani programı server'a gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz. Ayrıca sql 2005 için sistemde .net framework yüklü olması gerektiğini de sakın unutmayın. Kurulum ayarında veya başka bir yerde hata yapıyor olabilirsiniz. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN