merhabalar,
öncelikle bunu forumlarda çok aradım ama işme yarayacak bir şey bulamadım..
vt(msde ),delphi 7 kullandım ama bunu exe haline getiremedim.yani msde kurulunca kullnıcıya bunu nasıl import ettireceğim.bunu çözemedim.ustaların bu konuda yardımcı olacagını umut eddiyorrum.
şimdiden teşekkürler.
msde vt exe yapmak
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kendi adıma söyleyeyim, sorunuzdan hiç bir şey anlamadım. programınızın .exe haline getirilmesinden bahsediyorsanız F9 Tuşuna veya Run Butonuna bastığınız anda projenizin .exe si oluşuyor. Yok veri tabanınızı diğer makinede oluşturmak için soruyorsanız http://www.sqlmanager.net/ sitesinde bulunan SQL Manager programını indirip kurun. Bunu dikkatli olarak incelerseniz bir SQL veri tabanını sadece SQL kodlarını kayıtlarıyla beraber oluşturacaktır. Bu SQL komutlarını programınızın kurulum aşamasında çalıştırırsanız sistemde veritabanınız olduğu gibi oluşturulacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
kullanıcıya programı verdigim zaman ; sqlmanager olmadan nasıl yapabilir. yani vt yi table ları programa ilk girdigi zaman kodla nasıl oluşturabilirim desem.bu arada ben oracle vt ve form,rapor,pl/sql kursu aldım .oracle vt ve formda sorunum yok ama yeni bir delphi ci oldugum için sıkıntı yaşıyorum.yeni bir programcı değilim.(f9 olayını bşlecek kadar delphi bilgim var.f9 oalyını duyunca çok güldüm.. ) herkese selamlar..sabanakman yazdı:Kendi adıma söyleyeyim, sorunuzdan hiç bir şey anlamadım. programınızın .exe haline getirilmesinden bahsediyorsanız F9 Tuşuna veya Run Butonuna bastığınız anda projenizin .exe si oluşuyor. Yok veri tabanınızı diğer makinede oluşturmak için soruyorsanız http://www.sqlmanager.net/ sitesinde bulunan SQL Manager programını indirip kurun. Bunu dikkatli olarak incelerseniz bir SQL veri tabanını sadece SQL kodlarını kayıtlarıyla beraber oluşturacaktır. Bu SQL komutlarını programınızın kurulum aşamasında çalıştırırsanız sistemde veritabanınız olduğu gibi oluşturulacaktır.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Sorundan birşey anlamadığımı belirtmiştim artık kusura bakmazsın herhalde
. Bu önerdiğim program zaten programcının kendisine ait bir araç, tıpkı projelerimizle delphiyi vermediğimiz gibi SQL Manager programını da vermene gerek yok. Sadece burada bir veritabanını seçip SQL komutları haline getireceksin ve kendi programını kurulum aşamasında bu oluşan SQL komutları ile oluşturmanı önermeye çalıştım iyi anlatamadım galiba. Mesela ben de bir vt örneği oluşturdum incele istersen:
deneme database'imde test_tbl isimli trigger_benden isimli trigger a sahip ve içinde 3 tane kayıt olan tablomu kurulumla beraber vermem gerekiyor varsayalım.kullanmanı önerdiğim bu programla oluşturduğum sql kodlarını kendi programım içinden çalıştırınca artık aynı veri tabanı diğer tarafta da oluşacaktır. Ben bunu yapmanı tarif etmek istemiştim. Kolay gelsin.

deneme database'imde test_tbl isimli trigger_benden isimli trigger a sahip ve içinde 3 tane kayıt olan tablomu kurulumla beraber vermem gerekiyor varsayalım.
Kod: Tümünü seç
CREATE DATABASE [deneme] COLLATE Turkish_CS_AS
[strsi] nvarchar(50) COLLATE Turkish_CS_AS NULL,
[inti] int NULL
)
ON [PRIMARY]
BEGIN
set nocount on
--trigger kodları
set nocount off
END
Şaban Şahin AKMAN
çok teşekkür erdim..conari yazdı:Hoca her derde devasın vallaa daha nasıl anlatılsın ki bu olay..
veya Alıcan dtbase i programın setupında import etcen Sqlserver a
Herhalde bu data uzun bir iş olurdu.
ayroca butona koda yazarak bende tablolarımımoluşturdum.gmsterdiğin ilgiye gerçekten çok teşekkür ederim.
aykut demirel

- sabanakman
- Kıdemli Üye

Kod: Tümünü seç
sp_attach_db 'deneme', 'c:\prg\db\deneme.mdf', 'c:\prg\db\deneme_log.ldf'
Şaban Şahin AKMAN