ben programı güncellerken bir gdb dosyasına güncellemeleri sql cümlesi olarak yazıyor. sonra onları güncellenecek veritabanına başka bir exe yardımı ile ekliyorum.
güncelleme exe de giridde getiriyorum güncellenecek sql cümlelerini. sonra memo alandan query nın sql text ine aktarıp güncellemeyi yaptırıyorum. tabii 1 den var olan kayıt sayısına kadar bir döngü var.
aşağıdaki verdiğini söylediğim uyarılar benim döngümü kırıyor.
benim istediğim mesela var olan bir table yeniden oluşturmak istediğimde "bu tablo var" hatası ile benimı döngüm kırılmasın. varsa bir sornaki kayda gecip ordan devam etsin güncellmeye. benzer şekilde bir filed ekliyorsam onu hata mesajı gelmesin. sonraki kayda geçsin.
yardımcı olursanız sevinirim
program güncelleme ile ilgili bir yöntem ve sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Merhaba;
şeklinde kullanırsan SQL hatalı olsa bile döngü kırılmaz ama benim başka bir önerim var. SQL kodunu tablo yoksa oluştur şekline çevirebilirsen daha sağlıklı olur. FireBird'de SQL nasıl olur bilmem ama SQL Server dan bir örnek. Bu sql cümlesi SQL Server da tablo yoksa tabloyu oluşturur, varsa hiç bir işlem yapmaz. Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
try
Sorgu.Lines:=DBMemo1.Lines;
Sorgu.ExecSQL;
except
end;
Kod: Tümünü seç
if not exists (select * from dbo.sysobjects where id = object_id(N'[dbo].[Servis]') and OBJECTPROPERTY(id, N'IsUserTable') = 1)
CREATE TABLE [dbo].[Servis] (
[Tarih] [smalldatetime] NULL ,
[Versiyon] [int] NULL ,
[ServisTarihi] [smalldatetime] NULL
) ON [PRIMARY]
Şaban Şahin AKMAN