merhaba arkadaşlar. biraz uçuk gibi geldi bi an ama biz delphiciler için zor yoktur imkansız biraz zaman alır sadece dimi ne de olsa..
ben online radyo yayını yapan bi arkadaşım için bi radyo player hazırladım. activeX olan windows media player kullandım içinde. ordan urlye bağlanıyorum ( alternatif yol varsa bildiğiniz?? ).
şimdi ben diyorum ki. hani şu winampda ne dinlediğimizi msn de gösteren eklenti varya onun gibi bi eklenti yapsam da arkadaşa güzel bi jest olsa
şimdi ben bu activeX mediaplayer den çalan şarkı bilgisini nasıl alıcam. bunu bulamadığım için status değerini kullanıyordum idareten ama o da bağlanıyor; şu hızda çalınıyor falan dio
OnLine radyo için streaming bilgyi ActiveX ile yakalamışsınız bu güzel. Şunu da bilmeniz gerekir, bu bilginin ne başlığında ne içeriğinde parça adı olmayabilir.
- Arakadaşınızın yapacağı bir şey var, yayına aldığı müzik parçalarını bir webserver'de de not düşmeyi sağlamalı. Sizin yazılımınız ise süre bittiğine sıradaki parçanın adını oradan almalı. Şimdilik düşünebildiğimi tek çözüm bu...
Media Player da Şarkı listesi özelliğini kullanabilirsin belki.
bir liste oluşturuluyor ve wpl olarak kayıt ediliyor. Sıradaki şarkıyı bu dosya yardımı ile alabilirsin belki. Yanlış anlamadı isem sorunu..