msne ne dinliyorum eklentisi ama benim radyo playerim için??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

msne ne dinliyorum eklentisi ama benim radyo playerim için??

Mesaj gönderen unicorn64 »

merhaba arkadaşlar. biraz uçuk gibi geldi bi an ama biz delphiciler için zor yoktur imkansız biraz zaman alır sadece dimi ne de olsa.. :lol:

ben online radyo yayını yapan bi arkadaşım için bi radyo player hazırladım. activeX olan windows media player kullandım içinde. ordan urlye bağlanıyorum ( alternatif yol varsa bildiğiniz?? ).

şimdi ben diyorum ki. hani şu winampda ne dinlediğimizi msn de gösteren eklenti varya onun gibi bi eklenti yapsam da arkadaşa güzel bi jest olsa :D

ne dersiniz bu işe??
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

arkadaşlar kusura bakmayın biraz arama yapınca http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... dinliyorum
bunu buldum. ama sıkı durun bi sonraki soru geliyor.

şimdi ben bu activeX mediaplayer den çalan şarkı bilgisini nasıl alıcam. bunu bulamadığım için status değerini kullanıyordum idareten ama o da bağlanıyor; şu hızda çalınıyor falan dio :(

:?:
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

OnLine radyo için streaming bilgyi ActiveX ile yakalamışsınız bu güzel. Şunu da bilmeniz gerekir, bu bilginin ne başlığında ne içeriğinde parça adı olmayabilir.

- Arakadaşınızın yapacağı bir şey var, yayına aldığı müzik parçalarını bir webserver'de de not düşmeyi sağlamalı. Sizin yazılımınız ise süre bittiğine sıradaki parçanın adını oradan almalı. Şimdilik düşünebildiğimi tek çözüm bu...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Media Player da Şarkı listesi özelliğini kullanabilirsin belki.
bir liste oluşturuluyor ve wpl olarak kayıt ediliyor. Sıradaki şarkıyı bu dosya yardımı ile alabilirsin belki. Yanlış anlamadı isem sorunu..
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@conari Sanırım Web'den parça listesi gelmiyor. O zaman radyo yerine "Interactive Cable MusicBox" denirdi herhalde :lol: :lol: :lol:

- Şaka bir yana stream edilen bilgi içerisine bu bilgiyi koyacak yazılım var mı bilmek de isterim..
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

shoutcast radyolar için açık metadata bilgisi var aslında, winampta gözükür, ama mikisoft kaynaklılar için bilemiyorum varmıdır?
http://ample.sourceforge.net/developers.shtml#shoutmeta
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@mege

- Teşekkürler..
Resim
Resim ....Resim