barkod yazıcılar hakkında.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

barkod yazıcılar hakkında.

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.Al.arkdaşlar.barkod yazıcıların genel olarak hepsinden çıktı alabileceğim bi component varmı .her farklı marka için kodmu yazmak gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Barcode yazıcılar bildiğim kadarıyla boyutları küçük bildiğimiz yazıcılardır.

- Barcode componentleri, verilen kodu çeşitli standartlara göre resmeden bileşenlere deniyor.

// EK //

- El terminallerinden bahsetmiyoruz değil mi ? Bunu hesaba katmadım çünkü. Belki onlar da aynı kategoridedir ama ek olarak kod üretebildiklerine göre ara çözümlerle onlara direkt kod gönderme imkanı var mı yok mu ben bilmiyorum. EKlemek istedim... :oops:
Resim
Resim ....Resim
Mysterio
Üye

Mesaj gönderen Mysterio »

Bildiğim kadarı ile barkod yazıcılar da windows'a tanıtılmakta.
Dolayısı ile onlardan da direk çıktı alınabilmekte.
Ama şu var ki Barkodu üreten bir program lazım.

Barkod standartları da 1 den fazla. benim bildiğim 7-8 tane kadar var (eksik biliyor olabilirim).

Bildiğim kadarı ile piyasada en çok kullanılanı EAN13 standardı.
Karsilastiginiz sorunlari, o sorunlari yarattiginiz düsünce düzleminde kalarak çözemezsiniz.
Einstein.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

arkadaşlar cevaplarınız için tşk.ederim.yani ean13 standartında olacak.ama her farklı barkod yazıcıda kodu açıp düzenleme yapmak pek mantıklı gelmiyor.bunu nasıl çözüyorsunuz..
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

şimdiye kadar gördüğüm barkod yazıcıların çoğu(hepsi demem lazımda genelleme yapmak istemedim :) ) 2 moduda destekliyor.

:arrow: bir windows yazıcı driveri var bunu kurup, sonra istediğiniz raporlama bileşeni(fastreport,quick report vs..) bu yazıcıyı göstererek print alıyorsunuz. bastığını tüm textler vs.. image olarak yazıcıya gider ve basılır :!: bu fontlarda köşeli görüntülere ve yavaş iletişimden dolayı yavaş basmasına neden oluyor

:arrow: seri porta bağlıdır genelde(usb olanlarda seri port emülatörüne sahiptir, port 15 gibi bi yere yerleşir mesela). bu portu açıp textleri ascii olarak gönderirsiniz.

Kod: Tümünü seç

ABCDE FGHIJK
 XYZTD ŞTİ KOM AŞ.

XYT   15 gr

| || ||||   ||
    12402
  (barcode u)

12/15/2016 23:48
bunu basmak için #space karakteri (sallıyorum tabiki esc 13 mesela)

Kod: Tümünü seç

^13^13^13^13ABCDE^13FGHIJK
.......
.......
.....
^B13(barcodetipi)12402
gibi bir veri gönderirsiniz. bu verinin yazıcıya iletilmesi saniyenin 10da biri alır, yazıcı dahili font mekanizması ile daha pürüzsüz ve hızlı bir baskı yapar. ilk baştaki tasarımı biraz daha uzun sürer ama çok yapılacak bir uygulama ise değer (ayrıca bikaç raporlama aracınında ascii mod desteklediği gibi bişi okumuştum ama kullanmadım hiç) zreport tu sanırsam

hız olarak aradaki farkı şöyle test etmiştim, aynı fiş(üzerinde tek barkod var 3 5 satır yazı var, image olarak yazarken 3-4 saniye sürerken ascii data gönderip bastırdığımda 1 sn sürüyordu.

şimdilik bukadar

ek : bir alttaki başlıkta nokta vuruşlu yazıcılar için benzer bir soru varmıi kadir bey halletmiş güzel bir şekilde
viewtopic.php?p=104649#104649
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

çok tşk.ederim arkadaşlar.