Kayıttan önce user kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Kayıttan önce user kontrolü

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Değerli Arkadaşlar kullanıcı kontrolü sil, kayıt, degistir, izle gibi kontroller yapıyorum. Bu kontrollerin tüm bileşenlerde örneğin dbgrid gibi tüm bileşenlerde aktif olması için datasetin before özelliğinde mi kontrol yapmalıyım. Bilgi almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Doğru tespit.

- Yetkilendirme yapılırken ya ilgili forma geçişin önüne geçmek gerekir ya da aynı formdaki kayıt trafiğini Tablonuzun bağlı olduğu DataSource'un OnStateChange olayında tek noktadan kontrol edebileceğiniz gibi, söylediğin gibi her tablonun BeforeOpen, BeforePost, BeforeInsert gibi Before olaylarında detaylı irdeleme yapabilirsin... :idea:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

abicim çok teşekkür ederim cevabın için. Ben şu an bu kontrolleri görmeden yapıyorum bunu nasıl mı şöyle bakiyorum insertse gidiyorum database bakıyorum kayıt hakkı var gibi ama ben yani söle

if dm.stoktablosu.state = dsinsert gibi ama böle olduğunda dbgrid bileşinindeki değişikleri kontrol edemiyorum ve dbgrid tüm özelliklerini kapamak zorunda kalıyorum. Senin fikrin nedir öğrenebilirmiyim. Yani öyle bir yere yazmalıyım ki hepsini kontrol etsin.

Teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

stoktablosu tablosunun bağlı olduğu DataSource'a gidip OnStateChange olayına şunu yazıp dene...

Kod: Tümünü seç

if dm.stoktablosu.state = dsinsert then begin
    ShowMessage('Yetkiniz Yok');
    Abort;
  end;
Resim
Resim ....Resim