Merhaba,
SOAP Web Servisi yazmaya heves ettim ve başlangıç aşamasında epey yol aldım, Web Servisini kendi test sunucumda yayınlayıp test amaçlı başka bir uygulama yaptım WSDL importer ile kendi servisimin interface unitini oluşturup başarılı bir şekilde standart değer döndüren fonksiyonlarımı kullandım hiç bir sorun yok herşey güzel, ancak mesela TC Kimlik No web servisindeki il ve ilçe listesinde olduğu gibi, çağıran kişiye özel yapılı dizi değişkenler döndürmek gerektiğinde nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlayamadım yapmak istediğim örneğin bir veri kümesi döndürmek, aklıma ilk gelen String bir değişkenle XML çıktı göndermek ancak, öğrenmek istediğim bunun başka bir yolu varmıdır?
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Web Servisinden Özel Tip Döndüren Fonksiyon..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Web Servisinden Özel Tip Döndüren Fonksiyon..
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba ,
TC Kimlik servisinin Interface unitini incelediğimde bahsettiğim gibi dizi sonuçları tiplerinin RemClassRegistry ile tanımlandığını gördüm, fakat Remote Class ların yayınını nasıl yapacağım, web servisi tarafındaki tanımlamarını çözemedim.
Kolay gelsin.
TC Kimlik servisinin Interface unitini incelediğimde bahsettiğim gibi dizi sonuçları tiplerinin RemClassRegistry ile tanımlandığını gördüm, fakat Remote Class ların yayınını nasıl yapacağım, web servisi tarafındaki tanımlamarını çözemedim.
Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr