Arkadaşlar programda 3 tane form kullanıyorum.
Birinci form da kullanıcı ve şifre işlemleri
İkinci form da Veritabanına bağlı işlemler (Veritabanı : SQLserver)
Üçüncü form da veritabanına bağlı olmadan bağımsız işlemler yapıyorum.
Programın Ana formu kullanıcı işlemlerinin olduğu form. Ben programı veritabanının olmadığı bir pc de de çalıştırabilmek istiyorum. Yani program çalışsın sadece ikinci formla ilgili işim olduğunda, bu forma geçtiğim zaman veritabanının olmadığına dair mesaj verip geri kalan formların aktif çalışmasını istiyorum.
Fakat şuan 2. formumda veritabanı bağlı olduğu için exe çalıştığı anda veritabanı bağlantısını arıyor sistem üzerinde veritabanı olmadığı için exe çalışmıyor.
Yukarıda anlattığım durumu nasıl yapabilirim?
Database bağ. bağlı olduğu form çalıştığında aktif olsun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- kadirkurtoglu
- Üye
formların Application tarafından auto create edilmesini engelle. run time da sen create et işin bitince free et. senin 2.form data bağlantısını yaparken data nın olup olmadığını fileexists ile kontrol etsin database varsa connect olsun yoksa olmasın + try except blokları ile yapıyı güçlendirebilirsin..
s.a.
delphiden database bileşeninin connected özelliğini iptal edin.
böylelikle program açılırken database bağlantısını kontrol etmez.
vt işlemlerini kullancağınız formun onshow(eğer manuel create ediyorsanız oncreate) inde database bileşeninin open edin.
kolay gelsin.
vt işlemlerini kullancağınız formun onshow(eğer manuel create ediyorsanız oncreate) inde database bileşeninin open edin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Bu işlemde db bağlantısının Loginpromt unu false etmeyi unutmayın.aslangeri yazdı:s.a.
kolay gelsin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Hocam database bileşeninin Connected özelliği False, LoginPrompt da False ama yine başlangıçta database arıyor...aslangeri yazdı:s.a.
kolay gelsin.
?
FormCreate de Query komutları vardı FormShow a taşıdım. Şimdi dediğiniz gibi oldu.aslangeri yazdı:peki database in olduğu form otomatik mi create ediliyor.
formaların kodlarına bi bak. tablolardan herhangi birini açmaya çalıştığın zaman database de open olur ona göre.
Hocam SQLServer Start veya Stop durumlarının kontrolünü nasıl yaparım?