Dbchart a bir query bağladım ve bunu bir Pasta olarak gösteriyorum.
Her diliminde Detay bilgisini
Örnek Adı:Tutarı şeklinde.,
Ahmet Doğan;251.225,00 YTL
gösteriyorum.
Pastada dilim çok olduğu ve dilim değerleri birbirlerine çok yakın olduğu için detay bilgiler üst üste geliyor. Bu bilgileri Chartda ben taşıyarak bir yerlere bırakamazmıyım.(bırakamıyorum)
görsellik açısından çok kötü oluyor ve altta kalan değerler görülemiyor.
Karşılaşan varmı?
Teşekkürler
Dbchart da şekillere ve başlıklara müdahale
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dbchart da şekillere ve başlıklara müdahale
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

s.a.
kullanıcıya chartın ayarlarını değişitrebileceği bir ekrna hazırla. açıklamaları göster gösterme, açıklamayı sağa yasla sola yasla vs. tarzında böylelikle kullanıcı kendi zevkine göre bir grafik ayarlayabilir. (senin verdiğin imkanlar ölçüsünde.) birde pastaya dönme işlemi yaptırısan yazıları en uygun gösterdiği şekilde dönme işlemini durdurup bilgileri görebilirsin.
kolay gelsin.
kullanıcıya chartın ayarlarını değişitrebileceği bir ekrna hazırla. açıklamaları göster gösterme, açıklamayı sağa yasla sola yasla vs. tarzında böylelikle kullanıcı kendi zevkine göre bir grafik ayarlayabilir. (senin verdiğin imkanlar ölçüsünde.) birde pastaya dönme işlemi yaptırısan yazıları en uygun gösterdiği şekilde dönme işlemini durdurup bilgileri görebilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Slm.
Dediğin gibi kullanıcya bu ayarları sorabilirim. Fakat bu ayarları ben otomatik delphi de yapıp queryi aktif ettiğim zaman u değerler üst üste geliyor.
excel de oluşturduğum bir chart gibi değerleri tutup taşıyamazmıyım ve ok çıkartıp bu değer bu dilime ait gibi yapamazmıyım.[/img]
Dediğin gibi kullanıcya bu ayarları sorabilirim. Fakat bu ayarları ben otomatik delphi de yapıp queryi aktif ettiğim zaman u değerler üst üste geliyor.
excel de oluşturduğum bir chart gibi değerleri tutup taşıyamazmıyım ve ok çıkartıp bu değer bu dilime ait gibi yapamazmıyım.[/img]
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..