Merhaba
Programda kullanıcı yetkilendirme işlemi yapmak istiyorum. Bunu zahmetlice yapacak bilgimde var ama ileriye dönük biri işlem olsun hemde sizler nasıl yapıyorsunuz diye sorayım dedim. İlk aklıma gelen dbde 30-40 alan açıp herbirinie şu forma girer diye birer boolean alan koymak geldi ama bu biraz zahmetli...
Forumda bahsi gecen user control komponentine baktım ama portekizcem yok maalesef.
Sizler bu işi nasıl hallediyorsunuz neler yapıyorsunuz. VT yapısı ne olmalı. Ben sql server üstünde tutuyorum kayıtları...
Yardımcı olacaklara teşekkür ederim.
Kullanıcı yetkilendirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
senin amacın forma giriş yapmayı önlemek ise tutacağın bir yetkiler table ında bunu yapabilirsin, ama zaten formlar üzerinde de db verileri tutulacağından en iyisi kullanıcıyı hangi tableler üzerinde işlem yapacağına göre tanımlamak, oracle ise kullanıcının hangi alanlar üzerinde işlem yapacağına bile karar verebiliyorsun
selam bunun için çok değişik kombinasyonlar üretilebilir ama en basit olarak menu captionlarını bir tabloya doldurursun hepsine ayrı ayrı bir kod verirsin birde kullanıcı hakları diye bir tablon olur buraya kullanıcı
kodu ile beraber kullanmasına izin verilen menu başlığının kodunu eklersin
Menu Itemlarına tıklanınca bir function çalışır ve kullanıcının çalıştırma izni
olup olmadıgına bakar varsa çalıştırır yoksa abortla kesesin
saygılar
kodu ile beraber kullanmasına izin verilen menu başlığının kodunu eklersin
Menu Itemlarına tıklanınca bir function çalışır ve kullanıcının çalıştırma izni
olup olmadıgına bakar varsa çalıştırır yoksa abortla kesesin

saygılar
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır