teleskopla cekilmis bir gokyuzu fotografi uzerinde ki yildizlari, TImage kullanarak nasil saydirabilirim, veya bir zemin uzerindeki noktalari. konuyla iligli metod, mantik mantik onerecek birisi varsa cok sevinirim.
te$ekkurler
yildiz saydirmaca
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Düz bir mantık yürütüyorum olup olmayacağını bilemiyorum.
resimdeki her pixelin renk kodlarını 2 boyutlu bir arraya atsak. (ki bu durumda resmin siyah beyaz olması tercih edilebilir)
0,0 dan başlayarak renk kodlarını kontrol etsek. Beyaz veya beyaza yakın olan bir pixel bulduğumuzda onun bir altındaki üstündeki hücreleri de kontrol etsek.
Beyaz veya beyaza yakın renk kodları bulduğumuzda array numaralarını bir listeye atsak (ki listeden kontrol ederek yıldızı bir daha saymasak)
lisyete atma işlemi bittiğinde de yıldız count'unu bir arttırsak
Dediğim gibi. olup olmayacağını bilmiyorum. Ama bir fikir verebilir
olursa haber ediniz
resimdeki her pixelin renk kodlarını 2 boyutlu bir arraya atsak. (ki bu durumda resmin siyah beyaz olması tercih edilebilir)
0,0 dan başlayarak renk kodlarını kontrol etsek. Beyaz veya beyaza yakın olan bir pixel bulduğumuzda onun bir altındaki üstündeki hücreleri de kontrol etsek.
Beyaz veya beyaza yakın renk kodları bulduğumuzda array numaralarını bir listeye atsak (ki listeden kontrol ederek yıldızı bir daha saymasak)
lisyete atma işlemi bittiğinde de yıldız count'unu bir arttırsak
Dediğim gibi. olup olmayacağını bilmiyorum. Ama bir fikir verebilir
olursa haber ediniz

Karsilastiginiz sorunlari, o sorunlari yarattiginiz düsünce düzleminde kalarak çözemezsiniz.
Einstein.
Einstein.