dll form çıkmazı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
edoyuko
Üye

dll form çıkmazı

Mesaj gönderen edoyuko »

4 saattir bir noktada takıldım arkadaşlar(gece 4). program içinden dll'de oluşturduğum bir formu çağırıyorum.form açıldığında anaforma (programa) ulaşılamaması gerektiğinden showmodal ile çağırıyorum.form açılıyor,buraya kadar okey.alt+tab ile başka bir programa geçip tekrar kendi programıma döndüğümde dll'den çağırdığım form ortada yok(program anformu max. olduğu için herhalde arkasında kalıyor).showmodal ile çağırdığım içinde programa müdahale edemiyorum.ancak task manager ile programı kapatmak gerekiyor. bu sıkıntıyı dll formun stilini stayontop yapmadan nasıl aşabilirim. formun handle no'sunu alarak sendmessage ve showwindow apileri ile göstermeye çakılştım ama olmadı. saygılar..iyi bayramlar..
Kullanıcı avatarı
MGd.
Üye

Mesaj gönderen MGd. »

iyi bayramlar. Dll deki formunu modal açtığınızda anaformunuzu gizleseniz, dll formu ile işiniz bittiğinde anaformu gösterseniz nasıl olur. En basitinden bu aklıma geldi.
Mgdizayn.
edoyuko
Üye

Mesaj gönderen edoyuko »

MGd. cevabın mantıklı ama anaform anamenu formu, dll formu ise rapor kriter formu olduğundan arka planda anaformun gözükmesi gerekiyor..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

DLL'de oluşan formda şunu ekleyin sorun düzelecetir diye değerlendiriyorum..

Kod: Tümünü seç

protected
    procedure CreateParams(var Params: TCreateParams); override;

Kod: Tümünü seç

procedure TFormDLL.CreateParams(var Params: TCreateParams);
begin
  inherited;
  Params.WndParent := <parent olacak formun handle numarası>;
end;
Resim
Resim ....Resim
edoyuko
Üye

Mesaj gönderen edoyuko »

muharrem bey, allah razı olsun.yazdığınız kodlarla problem çözüldü.çok sağol.saygılar...