S.A Hayırlı bayramlar arkadaşlar.
Forumda bayağı arama yaptım bikaç bişeler buldum ancak asıl aradığımı bulamadım..
Şimdi normal ana formumuzun olduğunu düşünürsek bu formun Object Inspecktor dan FormStyle özelliğini fsMDIForm seçiyorum. ve ayrıca bir buton tıklandığında Form2 yi açması için gerekli kodu yazıyorum. Form2' ninde FormStyle özelliğini fsMDIChild seçiyorum. Ana Formdaki butona tıklandığında Form2 açılıyor. Hoş güzel ancak bu formu büyüttümde [maximized] ana formumla iç içe açılıyor. Ben 2.form büyütüldüğü zaman birleşmesini istemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay Gelsin...
Parent ~ Midi Form
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Hocam çok teşekkürler saolun. Bi sorum daha olacaktı ;mrmarman yazdı:- Bir tane TMainmenu nesnesi eklersen sorun kalmaz. Zaten usüldendir, MDI application'larda mainmenu olmazsa olmazlardandır
Ana formumda nesneleri yerleştiriyorum. Form2 yi açtığım zaman transparan özelliğinden olması gerek arkadaki formdaki nesneler görünüyo. Transparan özelliği ile uğraştım ancak beceremedim

Kolay Gelsin
- Transparanlık deyince akla AlphaBlend geliyor...
şeklinde bir tanımlama yapılırsa bahsettiğin tarzda arkası görünen form etkisi alırsın.
- Yanlışlıkla AlphaBlend opsiyonunu True yapmış ve değerini de 255'den küçük bir değere bağlamış olabilirsin.
Kod: Tümünü seç
Form1.AlphaBlend := True;
Form1.AlphaBlendValue := 150;
- Yanlışlıkla AlphaBlend opsiyonunu True yapmış ve değerini de 255'den küçük bir değere bağlamış olabilirsin.
-
- Üye
Hocam bende olan değerler ;Form1.AlphaBlend := True;
Form1.AlphaBlendValue := 150;
Kod: Tümünü seç
Form1.AlphaBlend := False;
Form1.AlphaBlendValue := 255;