Arkadaşlar
left join kullanarak dbgride kayıtları listeletiyorum, sorgu sonucu NULL dönen kayıt hücrelerine KAYIT YOK şeklinde yazı yazdırabilirmiyim???
dbgride dönen NULL kayıta isim vermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Veritaban?n? belirtmemi?siniz fakat Firebird için COALESCE(null_olabilen_deger, null_olma_durumunda_donecek_deger) fonksiyonu var. Di?er veritabanlar?nda da benzer fonksiyonlar var.
viewtopic.php?t=18338
viewtopic.php?t=18338
En son rsimsek tarafından 14 Oca 2007 01:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Hocam SQL Server için geçerlimi bu komut...rsimsek yazdı:Veritaban?n? belirtmemi?siniz fakat Firebird için COALESCE(null_olabilen_deger, null_olma_durumunda_donecek_deger) fonksiyonu var. Di?er veritabanlar?nda da benzer fonksiyonlar var.
viewtopic.php?t=18338
Ayr?ca bunu sorgu içinde mi kullan?yoruz, yoksa delphi de mi?
Hocam,
COALESCE fonksiyonunu SQLServer da çalıştırdım fakat delphi içinde kullandığım COALESCE fonksiyonlu sorgum sonucunda null değere karşılık yazdırmak istediğim KAYIT YOK ifadesi DBGRID in columns una gelmiyor. Show message ile görüntüleyebiliyorum...
COALESCE den dönen değer DBGRID de listelenmiyormu acaba?
COALESCE fonksiyonunu SQLServer da çalıştırdım fakat delphi içinde kullandığım COALESCE fonksiyonlu sorgum sonucunda null değere karşılık yazdırmak istediğim KAYIT YOK ifadesi DBGRID in columns una gelmiyor. Show message ile görüntüleyebiliyorum...
COALESCE den dönen değer DBGRID de listelenmiyormu acaba?