"IBDataset.open" da 15 sn lik gecikme???

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
habilkader
Üye

"IBDataset.open" da 15 sn lik gecikme???

Mesaj gönderen habilkader »

Merhabalar. Acces veritabanı kullnarak geliştirdiğim bir projeyi FireBirde aktarıyorum ancak FB konusunda ki ilk tecrübem.
Projede Delphi 7, FB 2.0 ve IBX bileşenleri kullnıyorum
Probelemim şöyle;
Programın ana sayfasında bulunan bir Ana Menü ile CARİ KARTLAR, CARİ HAREKETLER ve TAKSİTLEDİRME sayfalarına giriyorum hiç bir problemim yok.

Ancak kullanıcı açısından da kolay olması için CARİ KARTLAR sayfasından da diğer 2 sayfaya butonlar ile ulaşılabilitor işte problem de tam burada çıkıyor. ANA sayfadan CARİ HAREKETLER veya TAKSİTLENDİRME sayfalarını açtığımda sayfa şak diye açılırken, CARİ KARTLAR sayfasından açmaya kaltığımda 15-20 Sn lik bir bekleme yapıyor.
Programı adım adım çalıştırdığımda beklemenin formun onshow olayında bulunan "IBDataset.open" komutunda yaptığını gördüm. Tablomdaki kayıt sayısı ise 2-3 adet. Aynı şey Access da hiç bir sorun oluşturmamıştı.
Sizce sebebi ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

ben sorunun 2-3 kayıtlık bir Open kodundan kaynaklandığını zannetmiyorum. Kullandığınız IBX sürümü fb 2.0 ile tam uyumlu olmayabilir. veya başka bir kod bloğu etkiliyor olabilir... 15-20 sn.çok uzun bir süre..
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
habilkader
Üye

Mesaj gönderen habilkader »

Kullandığınız IBX sürümü fb 2.0 ile tam uyumlu olmayabilir.
Delphi 7.0 kullnıyorum ve herhangibir güncellemede yapmadım. IBX bileşenlerinin sürümünü nereden öğrenebilirm ve nasıl nasıl güncelleyebilirim
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Transactionlarla ilgili bir problem olabilir. Belki bir kaynağın bırakılmasını bekliyor olabilir. Transaction özelliklerinden no_wait parametresinin bulunduğundan emin olun.