Delphi kod düzeltme problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
intelcihat
Üye

Delphi kod düzeltme problemi

Mesaj gönderen intelcihat »

visual basic te yazdığınız kodları kendisi otomatik düzeltiyor.Yanlız ben delphi de bunu göremedim.Varsa bir ayarı söyleyebilir misiniz?

çünkü bana program yazımı hususunda çok yardımcı oluyor...

ilgi ve cevaplarınıza şimdiden şükranlarımı sunuyorum...
En son intelcihat tarafından 19 Oca 2007 11:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

viewtopic.php?t=6
Lütfen Forum Kurallarını okuyup uyun :!:
Mesaj Başlığınızı Düzeltin :idea:
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

Mesaj gönderen AliErdem »

ctrl + space kombinasyonu işine yarayabilir

örneğin edit1.text yazacaksın edi(ctrl+sapce) edi yazdıktan sonra ctrl+space yap devamını görürsün
intelcihat
Üye

teşekkür ederim cevabınız için ve sorunum mesela :

en basitinden :
a=1+2*5
vb ile
a=1 + 2 * 5
şeklinde düzeltirken

delphi ile bu olmuyor.

Daha karmaşık kodlarda bana düzenli bir görünüm vereceğinden bu problemi çözmeye ihtiyacım var.
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

Mesaj gönderen AliErdem »

:) o kadar varmı bilmiyorum ama kod yazdığın pencereyi değişik dillerin yazmına göre ayarlayabiliyorsun sanırım kod yazdığın yere sağ tıkla properties te key mapping color gibi seçeneklerde VB gibi gözükmesini sağlayabilirsin sanırım ama ne derece işini görür bilemiyorum . iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

DelForEx diye bir component bu işi yapar.Nereden indirilir bilmediğimden aşağıdaki linke upload ettim.Ücretsiz bir tool.Rar dosyasını bir yere aç ve sonra içindeki SetupEx.exe dosyasını çalıştır.Yanlız dosyaların yerinideğiştirmemelisin sonradan yani.Bundan sonra Delphide Tools menüsüne Source Formatter diye bir menü eklenir.Bu menüyü tıklayınca açılan pencereden dilerseniz sadece o üniti dilerseniz tüm projenin kodlarını düzene sokmaya yarayan butonlar göreceksiniz.

Dosya Linki:
http://dosyam.net/?id=zq9qte

Kolay Gelsin.
intelcihat
Üye

Sayın AliErdem ve NewMember ikinize de çok teşekkür ediyorum.Upload için ayrıca teşekkürler...İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

NewMember yazdı:DelForEx diye bir component bu işi yapar.Nereden indirilir bilmediğimden aşağıdaki linke upload ettim.Ücretsiz bir tool.Rar dosyasını bir yere aç ve sonra içindeki SetupEx.exe dosyasını çalıştır.Yanlız dosyaların yerinideğiştirmemelisin sonradan yani.Bundan sonra Delphide Tools menüsüne Source Formatter diye bir menü eklenir.Bu menüyü tıklayınca açılan pencereden dilerseniz sadece o üniti dilerseniz tüm projenin kodlarını düzene sokmaya yarayan butonlar göreceksiniz.

Dosya Linki:
http://dosyam.net/?id=zq9qte

Kolay Gelsin.
Dosyanın yeri değiştirilirse oluşacak sorun nedir?

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Kastettiğim proje dosyaları yada kendi kodlarımzı değilde delforex.dll dosyalarını kastetmiştim.Daha önceden başıma böyle bir olay gelmişti.Bu dosyalar silindiğinde yada yeri değiştiğinde bu menü kaybolmuştu.Ama demekk o zaman başka bir problem daha varmış ki şimdi tekrar denedim silsenizde sorun olmuyor.
intelcihat
Üye

arkadaşlar hayırlı akşamlar...

yeni bir konu açmak istemedim.

dbGrid'in datasource kısmına veritabanımın adresini veriyorum şu hatayı veriyor :

" invalid property value "

sorun nedir acaba?
hallettim teşekkürler