TTable1 de oluyor IBTable1 de yapamadım.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

TTable1 de oluyor IBTable1 de yapamadım.

Mesaj gönderen AliErdem »

yeni kayıt için ttablede table1.insert; yazıyorum yeni kayıt açıyor
ama ibtable1.insert; dediğim zaman seçili kayıtın üzerinde değişiklik yapıyor post ile kaydet diyorum başkabir kayıt için insert kullandığımda yeni kayıt açılmıyor.

yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar

Resim

@mrmarman yazdı:TAŞIMA BİLGİSİ : Programlama formundan FIREBIRD formuna taşınmıştır
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Malum IBx bileşenlerini kullanırken Transaction bileşenini de kullanmak zorundasın. Transaction bileşeninde Özellikler/Properties kısmındaki DefaultAction := TACommit; Çift tıklayıp çıkan ekrandan da ReadCommited işaretli olmalı :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

ayarları dediğin gibi yapmıştım önceden transaction dataset ve table bileşerim var herbiri birbirine bağlı DefaultAction:TACommit ReadCommited de işaretli yine denedim IBTable1.insert; yeni kayit açmıyor.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

IBTable yerine IBDataSet kullanıp Select, Insert, Update, Delete, Refresh SQL lerini oluşturarak dener misin?
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

teşekürler IBTable yi sildim Dataset1.insert yeni kayit ekledi ama bundan önce denediğimde database read-only hatası alıyordum bu sefer hatasız çalıştı farkında olmadan read-only hatası gitti sebebi neydi o hatanın.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Insert, Update cümleciklerini olmaması :wink: Yani IBDataSet i sadece raporlama amaçlı kullanacaksanız Insert, Update, Delete SQL lerine gerek yok. Dolaysıyla da tablo salt okunur durumda açılır :idea:
Kullanıcı avatarı
AliErdem
Üye

anladım teşekürler :)