FireBird'de herşey karıştı.Yardım edin.
-
- Üye
FireBird'de herşey karıştı.Yardım edin.
Öncelikle Hicri Yılbaşımız kutlu olsun.Yeni yıl bizlere sağlık,esenlik ve başarı getirsin.
Acemi bir delphiciyim.FireBird ve Sql'i yeni öğrenmeye başadım.Ama kafam karmakarışık oldu.
Önceden paradoxu kullanırdım.Bana lazım olan şeylerin hepsi Delphiyle beraber geliyor.Database Desktop ile tablolarımı oluştururdum.Sonra BDE ile bağlantımı sağlardım ve delphiden Table ile kayıt ekler,siler,değiştirirdim.Listelerdim.Query ile sorguları yapardım.İşlemleri çok rahat yapardım.
FireBirde geçmeye karar verdikten sonra muallakta kaldım.Neyi nasıl yapacağımı şaşırdım.Çok karmaşık geliyor.
FirBirdü kur.Görsel olarak tablolar oluşturmak için Sql Manager ,IBExpert gibi araçları kullan.Trigger,stored Procedure,Generator gibi şeyler oluştur.FrameWork'u kur.Net Provider'i kur.IBTable,IBQuery,Dataset.Asp.Net,Delphi.Net,Ado,Ole vs.vs.vs.
Bunların hepsine muhakkak ihtiyacım var mı? Küçük bir veritabanı programı yapmak bu kadar karmaşık olmamalı.
Ayrıca program bittikten sonra setup oluşturmak içinde daha bir sürü uğraş gerekiyordur kimbilir.
Bildiğim şeyler var ama toparlayamıyorum.
Ne yapmam lazım.Nasıl yapmam lazım.Yardım edin lütfen.
Acemi bir delphiciyim.FireBird ve Sql'i yeni öğrenmeye başadım.Ama kafam karmakarışık oldu.
Önceden paradoxu kullanırdım.Bana lazım olan şeylerin hepsi Delphiyle beraber geliyor.Database Desktop ile tablolarımı oluştururdum.Sonra BDE ile bağlantımı sağlardım ve delphiden Table ile kayıt ekler,siler,değiştirirdim.Listelerdim.Query ile sorguları yapardım.İşlemleri çok rahat yapardım.
FireBirde geçmeye karar verdikten sonra muallakta kaldım.Neyi nasıl yapacağımı şaşırdım.Çok karmaşık geliyor.
FirBirdü kur.Görsel olarak tablolar oluşturmak için Sql Manager ,IBExpert gibi araçları kullan.Trigger,stored Procedure,Generator gibi şeyler oluştur.FrameWork'u kur.Net Provider'i kur.IBTable,IBQuery,Dataset.Asp.Net,Delphi.Net,Ado,Ole vs.vs.vs.
Bunların hepsine muhakkak ihtiyacım var mı? Küçük bir veritabanı programı yapmak bu kadar karmaşık olmamalı.
Ayrıca program bittikten sonra setup oluşturmak içinde daha bir sürü uğraş gerekiyordur kimbilir.
Bildiğim şeyler var ama toparlayamıyorum.
Ne yapmam lazım.Nasıl yapmam lazım.Yardım edin lütfen.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Merhaba,
hepsine gerek yok tabii ki. Bu başlığı bir okuyun, takıldığınız noktaları sorun, çözüm bulmaya çalışalıım.
viewtopic.php?t=5800
Kolay gelsin.
hepsine gerek yok tabii ki. Bu başlığı bir okuyun, takıldığınız noktaları sorun, çözüm bulmaya çalışalıım.
viewtopic.php?t=5800
Kolay gelsin.
Firebird ile paradox arasındaki fark şu; birinde her tablo için bir dosya oluşurken (tablo_adi.db), diğerinde tablolar tek bir dosya içerisine depolanıyor. Paradox tabloları malum tek bir dosyadan da oluşmamakta birincil anaytar/PK dosyası dosya_adi.px, diğer anahtar/indeks alanları için de *.xg0, *.xg1, *.yg0, *.yg1,... dosyalar oluşturulmakta. Firebird ve benzeri veri tabanı mantığında ise hepsi tek bir dosya içerisinde oluşturulup tablolar arası ilişkiler de bunun içinde tanımlanır (Generator, Stored Procedure, Trigger, Domain, vb). Bahsedilen arçlarla oluşturulacak veri tabanında uygun şekilde tabloları oluşturup IBx bileşenleri ile gerekli bağlantıları oluşturup programınızda gönül rahatlığı ile kullanabileceksiniz. Bu arada IBx bileşenlerinin güncellemesini yapmanızda fayda var 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
Sizlerden küçük bir isteğim olacak.
Bana adı,soyadı,doğum tarihi,adres alanlarını içeren FireBird ile hazırlanmış bir Delphi uygulaması yazıp gönderir misiniz?
Stored Procedure,trigger,generator gibi olayların nasıl çalıştığını,bu olayların Delphiden nasıl çalıştırıldığını,Delphiden girilen bilgilerin hangi kodlarla kaydedildiğini,veritabanı bağlantılarının nasıl yapıldığını incelemek için istiyorum.
Benim için biraz zamanınızı ayırıp gönderirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Bana adı,soyadı,doğum tarihi,adres alanlarını içeren FireBird ile hazırlanmış bir Delphi uygulaması yazıp gönderir misiniz?
Stored Procedure,trigger,generator gibi olayların nasıl çalıştığını,bu olayların Delphiden nasıl çalıştırıldığını,Delphiden girilen bilgilerin hangi kodlarla kaydedildiğini,veritabanı bağlantılarının nasıl yapıldığını incelemek için istiyorum.
Benim için biraz zamanınızı ayırıp gönderirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
-
- Üye
EngellininSayfasi.Com için yapmış olduğum bir adres defteri uygulaması. Tamamiyle kullanılması amacıyyla yapmıştım. Bu sebeple mümkün olduğunca kaliteli bir uygulamanoın ortaya çıkması için çalışmıştım. Uygulamada Firebird Veritabanı Yönetim Sistemi, JEDI bileşenleri ve BusinessSkinForm bileşenleri kullanılmıştır.SoruBank (Firebird Uygulaması) Açık Kaynak Kodlu
firebirdle yaptığım bir sorubank projesi.
İndirmek İçin Tıklayın
Uygulamadaki yedekleme fonnksiyonu ve Master/Detail örnekleri bulunmaktadır.
Uygulamayı Master/Detail örneği isteyen bir arkadaşın isteği üzerine ekliyyorum.
Uygulamanın ekran görüntüsü, Çalıştırılabilir Dosya ve Kaynak kodları aşağıda bulunmaktadır.
Uygulamanın giriş şifresi "E"dir
İNNNDİRR
http://www.delphidunyasi.net/index.php?topic=759.0
burada da bilgiler düzenbli bir şekilde sıralanmış. sanırım hepsi bu sitede de var
burada da bilgiler düzenbli bir şekilde sıralanmış. sanırım hepsi bu sitede de var
-
- Üye
Fatih Bey sitenizi takip ediyorum.Kitabınızıda aldım.Sizlerde olmasanız.
Bu işi yavaş yavaş öğrenicem.Daha öncede söylemiştim.Bildiğim şeyler var ama bunları toparlayamıyorum.Bunların birbirleri ile ilişkilerini bir kursam sökücem ben bu FireBürd'ü.Tabi yardımlarınızla.
Teşekkürler.
Bu işi yavaş yavaş öğrenicem.Daha öncede söylemiştim.Bildiğim şeyler var ama bunları toparlayamıyorum.Bunların birbirleri ile ilişkilerini bir kursam sökücem ben bu FireBürd'ü.Tabi yardımlarınızla.
Teşekkürler.