mysql ado connection string hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
samety81
Üye

mysql ado connection string hatası

Mesaj gönderen samety81 »

Provider=MySqlProv.3.0;Data Source=harita;Integrated Security="";Password="";User ID=root;Location=fileserver;Extended Properties=""
gibi bir connection string kullanıyorum
bu kodu local de calıstırınca sorunsuz calısıyor fakat baska bir bilgisayarda calıstırınca olmuyor
fileserver diger bilgisayarın adı harita fileserverdaki database
ado nesnesi mysql ile baglanmaya calısıyorum
En son samety81 tarafından 27 Oca 2007 01:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda :)
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

mysql ile uzaktaki bilgisayara bağlanmak için bir kaç tane dll dosyası var bunları programın exe sinin olduğu yere kopyaladınmı.
(Gerçi bende yeni yeni mysqle başladım ama daha networkte deneyemedim.)
samety81
Üye

mysql ile uzaktaki bilgisayara bağlanmak için bir kaç tane dll dosyası var bunları programın exe sinin olduğu yere kopyaladınmı.
(Gerçi bende yeni yeni mysqle başladım ama daha networkte deneyemedim.)
hayır o dll leri kopyalamadım öyle bir procedure olduğnu bilmiyordum uzaktaki bilgisayara baglanmak için
hangi dll ler ?
bilgi verebilir misin
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

libmysql320.dll
libmysql323.dll
libmysql40.dll
libmysql41.dll

yanlız ben windows üzerine mysql 5.0 'i kurdum.
bu dll ler ortakmıdır bilmiyorum.
ama bir dene istersen.

olmadı kc@akipek.com.tr
adresine mail at sana göndereyim
750 kb civarında.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Lütfen konu başlığınızı düzeltiniz. :!:

- Sorunuz ile alakalı bir başlık seçiniz.

Örnek: MySQL ConnectionString'in Başka Bilgisayarda Çalışmaması hk.

- Arama sonuçlarında istediğiniz sonucu bulamamanızın sebepleri üyelerimizin buna yetrince titizlik göstermemeleridir.
Resim
Resim ....Resim
samety81
Üye

Bu dll leri dbexpress nesnesi ile yapmaya çalıştım fakat bir türlü düzgün bir şekilde calıstıramadım bu yüzden ado nesnesini kullanmaya çalışıyorum.
fakat ado nesneside web üzerinde çalıştırmadı beni bir türlü baya da uğraştım fakat bir sonuç üretemedim
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

MySQL bağlantısını Delphi7 ile gelen DbExpress sürücüleri ile kurabilmeniz için yanlış hatırlamıyorsam MySQL3.x sürümünü kullanmanız gerekiyor. DbExpress sürücüleri biraz eski anlayacağınız. Internetten güncel sürücü bulabilirsiniz, ama onlar da malesef paralı.

ADO ile bağlantı kurmak için de ODBC kullanmanız tavsiye edilir (OLEDB sürücünün problemli olduğu söyleniyor). Emin değilim, ama ODBC sürücüsünün çalışması için @akipek'in yazdığı DLL dosyalarının sistemde olması gerekiyor, çünkü ODBC sürücüleri aslında bu DLL dosyalarına wrapper gibi çalışıyor. Adı geçen DLL dosyalarını sistem klasörüne kopyalamanız yeterli olacaktır. (Programınızın olduğu klasörde çalışır mı bilmiyorum).

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
samety81
Üye

odbc baglantısı için ben bde odbc baglantısı arasında hiç bir problem yasamadım ek bir işleme gerek duymadan yaptım
fakat bde lerde baska bilgisayara exe yi atınca bde ve odbc olmayan bir bilgisayarda hata üstüne hata ile karsılastım
bunlar için bi çözüm varmı bde odbc ikilisi ile calısırsam diger bilgisayarda bu sorunları ortadan nasıl kaldırabilirim
o bilgisayarlara odbc ve bde kurdurmak biras yanlış bir işlemmiş gibi geliyor bana
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Bu durumda ücretsiz olan zeos companentini kullanabilirsiniz.
http://sourceforge.net/projects/zeoslib/

forumda zeos diye aratırsanız bir çok döküman bulabilirsiniz.
samety81
Üye

aslında onuda denedim fakat bir türlü calıstıramadım
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

gönderdiğin maile cevap yazdım ama gönderilen adres sunucuda rededildi diye bi msj alınca buraya yazayım dedim. MySQL 'i kurarken sadece localhost (tek makinada çalışabilir) yada network için server olduğunu belirttiğin bir yer var. Kurulumda orayı tıklamak gerekir. Eğer onu tıklamadıysan server olarak kullanamaz ve baglanamazsın.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Ben MySQL'i kurulum dosyasından yüklemiyorum bu nedenle böyle bir seçenek görmedim hiç. Mantıkende böyle bir seçenek olduğunu tahmin etmiyorum. Çünkü MySQL'de firebird gibi local-tcpip ayrımı yoktur. Veri tabanı sürekli tcp/ip'den haberleşir clientlar ile. Demek istediğim MySQL kurup, 3306 numaralı portu güvenlik duvarından açtığınızda veri tabanına her yerden ulaşabilirsiniz.
MySQL'i zip dosyasından manuel olarak kurmak için,
viewtopic.php?t=7830
bu başlığa bakabilirsiniz.
Zeos konusunda da birşeyler yazmak isterim.
Zeos'un zip dosyasını istediğiniz bir klasöre açtıktan sonra, Library path'e zeos'un source klasörünü ekleyin. Daha dpk dosyalarını açıp derlerin. Yanlız bu dpk dosların bir derlenme sırası var. Bu sıra install.txt dosyasında yazıyor. Kolay gelsin.
Uzun bir aradan sonra Zeos yeni sürüm çıkarttı.
http://zeos.firmos.at/viewtopic.php?t=837
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

mysql 5.0 kullanıyorum. Windows için bir exe kurulum dosyası var. Eğer xp üzerine kuracaksanız işinize yarayabilir.
samety81
Üye

ilgilniz için teşekkür ederim arkadaslar bu kadar sorun çıkardığı için daha sonrada bu şekil sorunlar çıkarma ihtimaline bağlı olarak veritabanı işlemlerini iptal ettim.zaten exe web tabanlı php sayfasıyla etkileşimli çalışacaktı php sayfasına biraz daha yüklendim sorunu bu şekilde atladım saygılar..