memo-da bosluk

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
arkach
Üye

memo-da bosluk

Mesaj gönderen arkach »

insert into students(details) values('+ quotedstr(trim(memo1.lines.text))+');

-Hello everybody how are you :arrow: burdan sonra ikinji satira geciyorum
-How is it going.I'm today very busy
gibi devam ediyorum
gride aktarinca isaret olan yerden sonra bosluklarin isareti geliyor bunu nasil kaldirabilirim
turkmenistandan selamlar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Burada iki seçeneğin var.

1. Veritabanına aktardıktan sonra, veritabanından okurken Memo'ya dönüş yaptığında bu satırları geri kazanmak istiyorsan, bu işlemi DBGrid'in Canvas işlemleri yani ekrana yazarken müdahale edip LineFeed/Return karakterlerini silerek temizlenmiş halini yazacaksın.

2. Yok gerek yok, giriş yapıldıktan sonra LineFeed/Return karakterlerini silebiliriz dersen veritabanına aktarma sırasında bu karakterleri sileceksin.

Örneğinde TRIM fonksiyonundan yola çıkaraj 2. seçeneği denediğini görüyorum. Bunun için aşağıdaki kodu uygula... (StringReplace Fonksiyonu ile #10#13 karakterleri kaldırılarak boşluk karakterine döndürülüyor.)

Kod: Tümünü seç

insert into students(details) values('+ quotedstr(trim(StringReplace(memo1.lines.text,#13#10,' ',[rfReplaceAll])))+'); 
Resim
Resim ....Resim
arkach
Üye

Mesaj gönderen arkach »

abi ilginiz icin allah razi olsun
dediginiz gibi insert ettim ama yinede olmadi shoyle yani
vt-de || bu karakterler insert ediyor buda ben memoda new line gectigimdeki karakterler ve gride aktarincada kare seklindeki karakterler oluyor
memoya aktardugum zaman nasil yazmizsam oyle sonuc aliyorum ve dbgridin canvasinda line feed bulamadim bu konuyu azajyk acarmysynyz
turkmenistandan selamlar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Ah bee, benim hatam pardon. :oops: #13#10 yazmışım #10#13 olacaktı :(

- Bu şekilde yapınca düzelecektir. Ama diğer taraftan Memo'ya geri aktardığında eskisi gibi görünmez bunu bilesin. Çünkü bu satır atlatma karakterlerini de silmiş oluyorsun.

- CANVAS olayında ise DBGrid'in OnDrawColumnCell veya OnDrawCell olaylarında birinde direkt canvas'a yazdırabilirsin. Yani boyama ile..
Resim
Resim ....Resim
arkach
Üye

Mesaj gönderen arkach »

abi thanks asil sizin ilk yazdygynyz dogru
ben yazarke hata yapmisim allah razi olsun turkmenistana beklerim
turkmenistandan selamlar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Bir kere de olsa 2000 yılında geldim oralara. Çok beğenmiştim. Hatta TRT büroda çalışmak için iki yıl önce fırsat doğmuştu kısmet olmadı. Yoksa şu an oradaki TRT bürosunda çalışıyor hatta 2 yıllık süre bitiminde ve yurda dönme hazırlığı içinde olacaktım. :wink:
Resim
Resim ....Resim