yüklenen bilgilerin yeniden yüklenmemesi

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kaptan
Üye

yüklenen bilgilerin yeniden yüklenmemesi

Mesaj gönderen Kaptan »

SElamünaleyküm.
Bir editör var ve bu editörü hostinge attım(tiny mce editör). Fakat editör çok geç açılıyor. Bayağı bir dosya yüklüyor.
Farklı bi hostingde de öyleydi bikaç ayardan sonra mı artık bilemiyorum şu şekilde oldu. İlk girişte yavaş, sonraki girişlerde hızlı. Yani editördeki bilgileri , resimleri bir defa yüklüyor ve bir sonraki sayfayı açışta yeniden yüklemeye çalışmıyor.
Hosting için Plesk panelde falan böyle bi ayar var mı? Varsa nerden?
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mt_mustafa
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mt_mustafa »

Bende Haber ekleme ve İçerik eklemede Kullandırıyorum ama o kadar da geç açılmıyo. 256 bağlantılarda yavaşlığa nazaran evt geç ama çok fazla geç değil. İkincide Hızlı açılması Tarayıcının Keş Tutmasından kaynaklanıyo olmasın ?
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

ticy mcenin en yüklü editörünü kullanıyorum. içerisinde smiley ekleme , resim ekleme link ekleme vs. hepsi olanından. Geç açması biraz normal. ikinci girişlerde cache den olabilir diye düşündüm fakat aynı yerden aldığım başka bir hostta her seferinde yeniden yüklemeye çalışıyor. onda neden cache i kullanmıyor orasını anlamadım.
Biraz da yavaş açılması hostingden kaynaklanıyor sanırım. bundan sonra sağlam hosting firmalarından hosting alacağım. duyulmamış bi firmadan almıştım bazen sorun yaşıyorum.
teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mt_mustafa
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mt_mustafa »

Hosting Firmasının Kullandığı makine ile alakalı olabilir. Bir Atm 2 mb bağlantı bile amerikanın sağladığı 100 M çıkıştan hızlı olabiliyor.

Ben çok fazla eklenti yaptırmıyorum. Tarayıcınızın keş ayarına bakın derim. Firefox kullanıyosanız ve gördüğüz bir hızlandırma( ki bende direk atlıyorum :) ) yazısı size bu ayarı yaptırmış olabilir.