Prog. Kapanırken Hata Veriyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Prog. Kapanırken Hata Veriyor.

Mesaj gönderen aveysel »

Arkadaşlar bir program yazıyorum sorunsuz şekilde ilerlerken sanırım SetFocus; olayını kullandıktan sonra programımı kapatırken aşağıdaki hata mesajını almaya başladım.

baya da kod yazmıştım onun için hatanın nereden kaynaklandığını bulmakta zorluk çekiyorum sizce sorun ne olabilir?

Resim
Resim
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
Kullanıcı avatarı
Z.D.
Üye

Mesaj gönderen Z.D. »

Formun veya üzerinde çalıştığın bileşenin onClose veya onDestroy kısmında inherited prosedüründen sonra yazdığın kodlar exceptiona neden oluyor olabilir.

Kod: Tümünü seç

Destructor XXX(TWinControl).Destroy;
Begin
  Inherited;
 ....procedure, event controller, vs..
End;
Eğer component üzerinde çalışıyorsanız Inherited prosedüründen sonra form memoryden atılmış olabilir ve siz formun halen aktif olduğunu varsayarak bazı işlemler yapıyor olabilirsiniz.

Destructor XXX(TWinControl).Destroy;
Begin
 ....procedure, event controller, vs..
  Inherited;
End;
birde bu şekilde deneyin isterseniz.
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

onDestroy hiç kullanmadım bir iki yerde onClose kullanmıştım onlarıda iptal ettim ama hala devam ediyor..

Programı açtığım anda ilk önce bir şifre ekranım var daha o ekranda işlem yapmadan kapattığım zamanda bu hatayı alıyorum.

Şifre ekranımda ise herhangi bir onClose olayı da yok basit bir form ve 2 buton 2 edit hatta database den değil koddan kullanıcı kontrolü yaptırıyorum.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

aveysel yazdı: Programı açtığım anda ilk önce bir şifre ekranım var daha o ekranda işlem yapmadan kapattığım zamanda bu hatayı alıyorum.
Bu şifre ekranında işlem yaptığı sırada create ettiğin bir nesneye daha sonra ulaşmaya çalışıyorsan ve şifre ekranında işlem yapmadığı için de create olmadığından bu hatayı veriyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Şire ekranında nasıl bir uygulaman var ? "Ok" deyince ve "Cancel" deyince ortak işletilen satırları tespit et. Onları test amaçlı remark { } altına al, öyle dene..
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

s.a.

Bu tarif samanlıkta bir iğneyi tarif ediyor. Bize samanlığı daha detaylı tarif edersen belki benzeri bir şekilde daha önce o iğneyi bulan birisi aynı şeyi senin için tarif edebilir. Aksi halde buradan bir çözüm çıkarmak olanaksız gibi görünüyor. Ama eğer istersen bu hatanın çıktığı yeri try-except içine alırsan mesajın gelmesini önleyebilirsin.

try
.
.//<-Hatanın çıktığı satırlar.
except
end;
Tabi bu duruma göre delphi hata satırını yine getirecektir fakat .exe dosyasını direk çalıştırırsanız mesaj gelmez. Tabi çıkan hatayı bilinçsizce bertaraf etmek çok sağlıklı bir yöntem değildir. Sizin tarifinize göre bunun bir sakıncası olmadığı kanaatindeyim. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Şifre formuna bir eklenti yapmamıştım..

Şu anda önceden yazdığım kodları yedeklerim ile eski haline alıp tekrar değişiklikleri sıfırdan yapınca düzeldi..

Ama sorun neydi bulamadım..

Not: Şifre formunda bir düzeltme yapmadım..

Çıkan Sonuç:
Tek bir satır kod bile eklesek yedek almalıyız..