İyi günler.
Benim hareket eden bir butonum var.Bu butonu bileşenlerin tam üzerine getirdiğimde o bileşinin adını almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Kolay bir yolu varmı dır?
Teşekkürler.
Bileşeni bulma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ben bu tip durumlarda bileşen ismini almak istiyorsam mouse bileşenin üzerine tutup klavye den kısa yol tuşu girerek alıyorum butonla almak istemenizin harici sebebi nedir merak ettim.
Ben Bileşen çözümlemeyi Point lerden yararlanıyorum.
Pnt:= mouse.CursorPos;
Cnt:= FindVCLWindow(pnt);
pnt Tpoint nesnesi
Cnt TObject
Kolay Gelsin...
Ben Bileşen çözümlemeyi Point lerden yararlanıyorum.
Pnt:= mouse.CursorPos;
Cnt:= FindVCLWindow(pnt);
pnt Tpoint nesnesi
Cnt TObject
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Oyun ya da Eğitim yazılımı hazırlıyor olabilir... Ben de bir zamanlar uğraşmıştım.
- Mouse koordinatları kesindir, ama taşınan bir nesne olduğundan, boyutları dinamiktir. Kapsadığı alan hesaplanarak kontrol edilmeli.
- Ayrıca öyle bile olsa, MouseMove olayında her pixel için bir çok kere aynı olay tetikleneceğinden her defasında FindVCLWindow() çalıştırmak yerine, bir listeden sorgulamak sistemin sağlığı için -bence- en makulu.
- Mouse koordinatları kesindir, ama taşınan bir nesne olduğundan, boyutları dinamiktir. Kapsadığı alan hesaplanarak kontrol edilmeli.
- Ayrıca öyle bile olsa, MouseMove olayında her pixel için bir çok kere aynı olay tetikleneceğinden her defasında FindVCLWindow() çalıştırmak yerine, bir listeden sorgulamak sistemin sağlığı için -bence- en makulu.
Hocam Merhaba
Vallahi oyun yazmak hiç nasip olmadığı için yorum yapamıycam ama siz öyle diyorsanız muhtemelen öğledir.
Vallahi oyun yazmak hiç nasip olmadığı için yorum yapamıycam ama siz öyle diyorsanız muhtemelen öğledir.

Gazete manşetleri
Oyun yada Eğitim hariciyse tabikide benim dediğim gibidirmrmarman yazdı:Hocam öyle diyorsak öyledir veya değildir olmaz. -bence- öyledir veya -bence- değildir...

Gazete manşetleri