Edit: dbgird elemanı olarak dxdbgrid kullandığım için problem olmuş. Cxgrid kulanınca düzeldi.
Forumdaki bilgilerden yola çıkarak, IBdataset de master/detail ilişkisi kurdum.
Bir tane TBLHasta bir tanede TBLTahlil tablolarım var. Her ikisinde dbgrid lere datasource larile bağlı. TBLHasta dbgrid inde bir kayıt seçtiğimde. TBLTahlil dbgridinde olması gereken sayı kadar Tahlil satırı oluşuyor ancak içleri boş. Mouse ile boş satırları tıkladığımda üstte TBLTahlil'e bağlı dbedit lerin içerikleri uygun şekilde değişiyor.
Kısacası master detail ilişkisini kumuş gibiyim. Detail dbgrid'inde kayıt miktarı kadar satır oluşuyor ama kayıtlar görünmüyor. Satırların içi boş
Refresh denedim ama olmadı.
iyi çalışmalar.
En son Asri tarafından 16 Şub 2007 07:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
bütün ilişki tanımları uygun şekilde tanımlı ise. backup-restore yapın derim. sakıncası yoksa sadece bu bölümü yeni bir proje yapıp upload yapabilirseniz inceleyelim derim.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
kadirkurtoglu yazdı:bütün ilişki tanımları uygun şekilde tanımlı ise. backup-restore yapın derim. sakıncası yoksa sadece bu bölümü yeni bir proje yapıp upload yapabilirseniz inceleyelim derim.
DB işinde yeniyim. İlk defa firebird ve query kullanarak program yazıyorum
@kadirkurtoglu,
backup-restore ne demek. Properties lerde böyle bir şey göremedim.
detail kayıtlar dbgrid de listeleniyor. Ancak hücrelerin içleri boş
detail dbgrid in satırlarını tıklayınca ona bağlı dbeditlerin içerikleri değişiyor.
Bu da orda kayıt olduğunu ama görüntülenmediğini gösteriyor.
iyi çalışmalar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
if dm.IBTransaction1.Active then
begin
dm.IBTransaction1.Rollback;
dm.dsthasta.Open;
dm.dsttahlil.Open;
dm.dstmuayene.Open;
dm.dstrandevu.Open;
dm.dstayarlar.Open;
end;
detail dbgrid de az önce görünmeyen kayitlar görünür oluyor.