cxgird ve printig system hakkinda

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kayipgemi
Üye

cxgird ve printig system hakkinda

Mesaj gönderen kayipgemi »

arkadaslar selamün aleyküm... sizlerin yardımına ihtiyacım var yardım olabilirseniz sevinirim

formun bir çok noktasında konusulmus ama ben başaramadım

projede cxgrid kullandım yani ExpressQuantumGrid 5 (bu bileşenin setup hali var kurulunca delphi içinede kendi kuruluyor) hiç bir sorun

yok süzme işleminden sonra fasreport ile yazdırma işlemini başaramadım, formda printing system oldugunu okudum ve bir yerden printing system 3.2 veriyonunu buldum ama bu setup hali degil klasorler halinde kurmaya calistigimda herseferin hata veriyor ben bunu nasıl kuracagım? :( acaba versiyondanmı kaynaklanıyor gridle kendi sistemimi uyuşmuyor anlamadım gitti yardımcı olabilirseniz cok sevinirim bununda setuplu hali tokmudur :oops:
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Her iki bileşen takımı da ücretli malum :!: Kurulum için varsa *.bpg lerini yükleyip tüm dpk ları build all ile derledikten sonra dclxxx.dpk ları install etmeniz gerekiyor :idea: Dev.Exp.Printing System mesela dxDBGrid/cxGrid i in bir kaç ayarlama ile önizleme ve yazdırmaya yarar. QuantumGrid i ise dediğiniz gibi kullanmanıza gerek yok. Yani grid e aldığınız DataSet i kullanarak FastReport u yazdırabilirsiniz. Bazı arkadaşlar olayları hep Grid üzerinden düşünmekte. Aslında olay DataSet üzerinden yapılmakta. Bu bağlamda FastReport (FR) için foruma iki adet FR bileşeni koymanız yeterli. frxDBDataSet koyup Grid e bağladığınız DataSet i bununla ilişkilendirin ve çift tıklayıp alanlarını buna da ekleyin. 2.nci olarak frxReport bileşeninde raporunuzu tasarlayıp yazdırabilirsiniz. Çift tıklayıp tasarım formunu açınca menüsünden Veri/Data dan projedeki tüm frxDBDataSet lerin listesini görüp bağlamak istediğinizi seçip raporu tasarlayabilirsiniz.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
kayipgemi
Üye

hocam bilgileriniz için teşekkür ederim sağolun ama denedinizmi bilmiyorum bir veri tabanını cxgird e baglayınca verileri getiriyor excel deki gibi süz me yaptıktan sonra

Kod: Tümünü seç

dm_rapor.checkariza.ShowReport();
butona tıklayınca süzdüğün veriyi almadan direkt vt deki bütün bilgileri getiriyor aynı dataset baglanmış olmasına rağmen bunu engellemek içinde yani sadece süzdüklerimi getir yapabilmek için şöyle bir yöntem var

EOF := dm_rapor.checkariza_ds.RecNo >= checkincontrol.arizaDBTableView1.ViewData.RecordCount;
bu koduda frxdataset in oncheckeof olayına yazınca oluyor ama bu seferde sorun şu veriyi süzdükten sonra örneğin üçtane kayıt olsun bu üç kayıdın birini göstermeyip vt içindeki ilk kaydı getiriyo .. çıkamadım içinden hocam vallahi yardımcı olabilirseniz cok sevinicem
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ben olayın mantığını verdim. Filitreleme olayını da cxGrid de değil de dataset üzerinden yapabilirsin.. Ya da cxGrid üzerinde yaptığın şekilde döküm almak istiyorsan en kolay PrintSystem göründüğü gibi basar :wink:
kayipgemi
Üye

arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var sağolsun hocam mantıgını verdi cok ugrastım arastırdım yapamadım beceremedim :cry: en son olarak projeden cxgrid i kaldırayım baska grid kullanayım dedim baktım baş edilecek gibi değil ve projeyi teslim zamanımda yaklastı .. bana yardımcı olabilirseniz coksevinicem

ben ExpressQuantumGrid Suite v5.0 install paketi var kendini delphi 7 kuruyor, bu cxgrid in printigsystem dosylarını buldum 3,0 3,20 3,22 gibi butun versiyonlarını denedim ama instal paketi olmadıgı icin kurum paketleri ile kurmaya calisiyorum hata veriyor bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz arkadaslar :cry: bu printing systemin ExpressQuantumGrid Suite v5.0 install paketi gibi paketi varmı sizlerde, kendi sitesinde delphi için kurulumunuda vermiyor sadece demo exe sini veriyor, sizlerde varsa sizlerden yada baska yerden nasıl temin edecem ben bu printing systemin kurulum paketini

zor durumdayım arkadaslar ... yardımlarınız için şimdiden teşşekkür ederim,
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Öncelikle tekrarlayalım satılan bileşenler hakkında böyle bir istemde bulunmayınız :!:

Kurulup için içindeki tüm .dpk ların gruplandığı .bpg dosyasını açıp gerekli yol (path) düzenlemelerinden sonra derleyebilir, yükleyebilirsiniz. Ya da tüm *.dpk ları açıp derleyip yükleyebilirsin (compile ve install).

Ama bence beklentini karşılayacak bir yazdırma bileşeni şeklinde değil. Ancak Grid türü basit raporlama için kullanılabilir. Onun yerine FreeReport u deneyebilirsiniz :wink:
kayipgemi
Üye

Hocam ilgi ve Alakanıza teşekkür ederim....

cxgrid ve printing system olayı tamamdır

Diğer Arkadaslarında işini görür umuduyla nasıl çözdüğümü anlatayım.

Uyumlu sürümler
ExpressQuantumGrid 5 ile ExpressPrinting System 3.1 i temin ediyoruz

ilkönce quantumgrid i kuruyoruz sonra printing systemi kuruyoruz
bir tane dxcomponent1printer bileşenini forma ekleyip üzerinde sağ tuş
report link diyoruz cxgird i seçip ayarlarını yapıyoruz,

eger sağ tuş reportlinks te cxgrid gelmiyorsa componenet->install packges menusunden printing system cxgrid bileşen seçeneğini işaretliyoruz (mustafa hoca)

yazdır butonunun altına

dxComponentPrinter1.Preview(true,nil);
bu kodu yazıp çalıştıryoruz işlem tamam (bakınız seminer9)

inşallah işinize yarar benim işime yaradı.. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.. Selametle