Ms SQL 2000 Database Görüntüleme
- supervisor
- Üye
Ms SQL 2000 Database Görüntüleme
Merhabalar ;
Delphi 7 de Kod ile comboboxda Ms Sql Datalarını nasıl görebilirim ?
Delphi 7 de Kod ile comboboxda Ms Sql Datalarını nasıl görebilirim ?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Eğer kayıtlı veri tabanlarını soruyorsan:Yok tabloları soruyorsan başka bir yöntem:İyi çalışmalar.
Kod: Tümünü seç
select * from master..sysdatabases
Kod: Tümünü seç
select * from sysobjects where xtype='U'
Şaban Şahin AKMAN
- supervisor
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Form üzerine bir ADOQuery yerleştir. SQL Server'ın master veri tabanına bağla. Yukarıda belirttiğim select * from master..sysdatabases sorgusunu yaz ve ADOQuery'i aç. Al sana liste, nereye istersen kodla doldur.
Bu arada oradaki boş DB isimleri SQL'den nasıl çıkartılabiliyor? Bir yolu var mıdır? Bilen varsa ve cevap yazarsa süper olacak
.
Bu arada oradaki boş DB isimleri SQL'den nasıl çıkartılabiliyor? Bir yolu var mıdır? Bilen varsa ve cevap yazarsa süper olacak

Şaban Şahin AKMAN
- supervisor
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bağlantıda isimler doluymuş, zaten benim derdim resimdeki görüntü veya sistemle değil. Boş bir db oluştu onun yüzünden EM düzgün çalışmıyor. Bir çok işlevini yerine getiremiyor. Mesela detach edilen db görüntüde kalıyor, Genarate SQL Script işlevi çalışmıyor, Refresh yaptığım zaman hiç bir işlem yapamıyor vs. vs. O boş oluşan db mi silebilirmiyim bilemiyorum. SQL'i kaldırıp kurunca düzeleceğini biliyorum ama bende Server yüklü olması gerekiyor (MSDE değil) ve Server ilginç bir şekilde bilgisayar donanım sürücülerini yükledikten sonra yüklenemeden hata verip işlemi tamamlayamıyor. Bu yüzden bilgisayarıma format atmam gerekiyor ve bu da bana zaman olarak pahalıya patlıyor. Şimdilik idareten kullanıyoruz (EM aç kapa artema oldu
) ama boş db yi silsem süper olacak.

Şaban Şahin AKMAN
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ahanda çözdüüüüm
. Şöyleki, SQL Server'ın düzgün çalışan bir bilgisayardan master DB'sini aldım oldu da bitti. Biraz riskli ama olsun.
1-SQL i durdurdum.
2-C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data klasörünün ismini C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data_yed olarak değiştirdim. Ne olur ne olmaz diye.
3-Diğer bilgisayardan aldığım C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data klasörünü bilgisayarıma C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data olarak kopyaladım.
4-SQL'i açtım ve sistemim normale döndü. Oh bee
. Tabi diğer bilgisayarın DB leri ile benimki ile aynı olmadığından suspect durumuna düştüler ve onları silince süper oldu. Ama hala anlamış değilim o nasıl oldu öyle. Neyse size iyi çalışmalar.

1-SQL i durdurdum.
2-C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data klasörünün ismini C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data_yed olarak değiştirdim. Ne olur ne olmaz diye.
3-Diğer bilgisayardan aldığım C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data klasörünü bilgisayarıma C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data olarak kopyaladım.
4-SQL'i açtım ve sistemim normale döndü. Oh bee

Şaban Şahin AKMAN
- supervisor
- Üye