Merhaba arkadaşlar,
ben fastreport 4 versiyonunda bir çalışma ile uğraşıyorum.
oluşturmam gereken tasarımda sayfayı 2 ye bölüp sol ve sağ kısmının tamamen birbirinden bağımsız bir şekilde çalışmasını istiyorum. ancak forma attığım tüm bandlar formun tamamını kapladığından ve forma attığım en küçük yazı nesnesi bu bandların üstüne geldiği anda içine dahil olduğundan bu istediğimi yapamıyorum. bu sistemi nasıl yapabilirim ?
Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim
FastReport; Dizaynda 2 kolonun birbirinden bağımsız olması?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Sorununa çözüm olabilecek bir çalışmam veya denemem olmadığından önereceğim şey ne kadar faydalı olacak bilmiyorum ama sağ ve sol dediğinden bantı dikine ikiye bölmeyi anladım. fastreport ta dikine bant uygulanabiliyor. iki tane dikine bant koyduğunuzda ve bunların datasetlerini farklı ayarladığınızda farklı bilgiler dökecektir.
kolay gelsin
Sorununa çözüm olabilecek bir çalışmam veya denemem olmadığından önereceğim şey ne kadar faydalı olacak bilmiyorum ama sağ ve sol dediğinden bantı dikine ikiye bölmeyi anladım. fastreport ta dikine bant uygulanabiliyor. iki tane dikine bant koyduğunuzda ve bunların datasetlerini farklı ayarladığınızda farklı bilgiler dökecektir.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

farklı bilgilerden ziyade tamamen birbirinden farklı sayfalar gibi çalışmasını istiyorum htmldeki frame olayı gibi.
benim aklıma başka bir alternatif olarak html kodlarını yazıp bir dosya hazırlamak geliyor. Ancak delphide bu dosyayı sanki rapor ekranıymış gibi açıp dışarıdan bir yazdır butonu ile nasıl yazdırabilirim webbrowser ile dosyayı açabiliyorum ancak internet explorer ın sağ tuşu çıktığından ve dışarıdan print butonu koyamadığım için pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
böyle alternatif fikirde söylerseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar
benim aklıma başka bir alternatif olarak html kodlarını yazıp bir dosya hazırlamak geliyor. Ancak delphide bu dosyayı sanki rapor ekranıymış gibi açıp dışarıdan bir yazdır butonu ile nasıl yazdırabilirim webbrowser ile dosyayı açabiliyorum ancak internet explorer ın sağ tuşu çıktığından ve dışarıdan print butonu koyamadığım için pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
böyle alternatif fikirde söylerseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar