Invalid TypeCast Hatası..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Invalid TypeCast Hatası..

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Şimdiye kadar sorunsuzca derleyip kullandığım bir fonksiyon, bugün aynı proje üzerinde projenin alakasız bir yerinde değişiklik yapıp derleyince derleme anı hatası verdi,

Kod: Tümünü seç

function Trapormenu.Yuvarla(x: Extended; d: Integer): Extended;
var
  n: Extended;
begin
  n := Power(10, d);
  x := x * n;
  Result:=(Int(x) + Int(Frac(x) * 2))/n; //Hata Aldığım Satır bu ve + işaretinin olduğu yer
end;
Aldığım hata,
Invalid typecast

Şimdiye kadar sorunsuz derlediğim projede neden böyle alakasız bir durum ortaya çıkar anlamış değilim, teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

INT yerine TRUNC yazarak değiştirin. Düzelmesi lazım. Ama tabi bu normal çözüm değil. Normalde fonksiyon düzgün.

INT üzerinde iken Ctrl+Mouse click yaparak oradaki INT fonksiyonunu nereden aldığına bakar mısınız?

Galiba normal delphi'nin INT fonksiyonunu değil de başka bir unitte yazılmış INT fonksiyonunu vs.yi algılıyor. Veya INT'in üzerinde Ctrl+BOŞLUK tuşuna basarak da ne olduğunu tespit edebilirsiniz.

Yoksa kodun içine bazen ASCII 32'den küçük karakterler giriyor birşekilde ve gözükmüyorlar. Ancak NOTEPAD'e copy/paste yapınca orada görülüyor. Benim başıma 3-5 sefer geldiydi.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Evet haklısınız, MySQL Data Access Compontes setini kullanıyorum, MyCALL adıundaki Unit in içindede INT die bir metod var, system.int olarak değiştirdim düzeldi.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr