Query yi excele aktarma
Query yi excele aktarma
s.a
SQL Server'de Query sonucunu excele aktarmak istiyorum,
ancak bi çözüm bulamadım henüz. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?
SQL Server'de Query sonucunu excele aktarmak istiyorum,
ancak bi çözüm bulamadım henüz. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?
Query Analyser'da sorgu sonucu döndükten sonra sonucun geldiği giridde sol üst köşeye tıklayarak önce tüm kayıtları seçip sonra herhangi bir kaydın üzerindeyken sağ tuş tıklayı "save a file" diyebilirsin. Eğer dönen sonucu hiç gridde görmeyeyim bana dosya olarak kaydetsin dersen de ayarlarında vardı, sonucu gridde değil de dosyaya kaydet diye bir seçenek.
rsimsek Hocam, forumda aradım ancak bulamadım. Verdiğiniz linkleri de inceledim,teşekkürler Hocam. Ama benim sorunum delphiyle alakalı değil.
naile kardeş, senin bahsettiğin yolu da denedim ancak bu sorunum bir program içinde var olan sorgu çalıştırıldığında sonucun hiç grid gelmeden tamamen excele atılması, istenirse kaydedilir.Direkt kaydedilmesi değil yani. Query Analyser'de result to file ile grid gelmeden istenilen formatta kayda geçiyor. Bunun query ayarları ile değil de sorguya eklenecek kodlarla çözümlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. DTS'yi de inceledim, Job hazırlanması gerektiğine dair birşeyler okumuştum ama ...
naile kardeş, senin bahsettiğin yolu da denedim ancak bu sorunum bir program içinde var olan sorgu çalıştırıldığında sonucun hiç grid gelmeden tamamen excele atılması, istenirse kaydedilir.Direkt kaydedilmesi değil yani. Query Analyser'de result to file ile grid gelmeden istenilen formatta kayda geçiyor. Bunun query ayarları ile değil de sorguya eklenecek kodlarla çözümlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. DTS'yi de inceledim, Job hazırlanması gerektiğine dair birşeyler okumuştum ama ...
Ama benim sorunum delphiyle alakalı değil.
Şimdi ben anlamadım sorguyu nerde çalıştırıyorsun?.. ancak bu sorunum bir program içinde var olan sorgu çalıştırıldığında..
Job'un görevi vereceğin bir işlemi (sql cümlesi, function veya procedure..) verdiğin zamanda çalıştırmasıdır. Eğer vereceğin sonucu çalıştırıp sonra bir dosyaya yazma özelliği varsa ben hiç kullanmadığımdan bilmiyorum.
Kısa bir programcıkla aktarabilirsin
Bunlar işine yarayabilir.
viewtopic.php?t=18217
viewtopic.php?t=16174

Bunlar işine yarayabilir.
viewtopic.php?t=18217
viewtopic.php?t=16174
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Excel içind.en çözüm
Bunu aslında excelden yapabilirsiniz..
Excelde veri menüsünden dış veri al yeni veritabanı sorgusu deyip yapabilirsiniz aslında.
Belirttiğiniz şarta göre veriyi çekebilirsiniz diye düşünüyorum.
Excelde veri menüsünden dış veri al yeni veritabanı sorgusu deyip yapabilirsiniz aslında.
Belirttiğiniz şarta göre veriyi çekebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Bunu bi muhasebe programı içerisine yerleştirecez. Yani bu sorgudaki işlevi farklı yöntemlerle(excelde veya Ent. Manager ile) yapabiliriz. Sanırım ben sorunumu net izah edemedim. Bi SQL sorgusu, procedure vs.. gerekli bana. Mesela bu sorguyu Query'de çalıştırdığımda o tablo veya tablolardaki verileri excele atacak Bu sorguyu programda kullanacam, bi tuşa tıklayla o forumdaki bilgileri excele atacak. Delphide gridi excele atmak değil benim yapmak istediğim, yanlış anlaşılmasın...

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Şöyle bir .txt dosyası çıkartıp uzantısını .csv yapsan bile excele veri çıkarmış oluyorsun.
Kod: Tümünü seç
alan1;alan2;alan3
kayıt11;kayıt12;kayıt13
kayıt21;kayıt22;kayıt23
kayıt31;kayıt32;kayıt33
Şaban Şahin AKMAN
"Bunu bi muhasebe programı içerisine yerleştirecez. "HANZALE yazdı:Bunu bi muhasebe programı içerisine yerleştirecez. Yani bu sorgudaki işlevi farklı yöntemlerle(excelde veya Ent. Manager ile) yapabiliriz. Sanırım ben sorunumu net izah edemedim. Bi SQL sorgusu, procedure vs.. gerekli bana. Mesela bu sorguyu Query'de çalıştırdığımda o tablo veya tablolardaki verileri excele atacak Bu sorguyu programda kullanacam, bi tuşa tıklayla o forumdaki bilgileri excele atacak. Delphide gridi excele atmak değil benim yapmak istediğim, yanlış anlaşılmasın...
burda sonuçta bir program v.s. yok mu yani neyi nereye yerleştiriyorsunuz ???
"bi tuşa tıklayla o forumdaki bilgileri excele atacak"
hangi formdaki bilgiler ??
ne yapmak istediğinizi ben anlayamadım. Sanırım kimsede anlayamamış..
O zaman bir program yazalım datanızı seçin Sql kodunu bir edit e girin sonunu size göstermeden excel de açalım isteğiniz bu galiba
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..