Merhaba trayicon componentini kullanıyorum Programdan çıkış (X) tuşuna bastığımda programın kapanması yerine programın traya geçmesini nasıl sağlayabilirim
Kolay gelsin
Program kapatılınca traya yerleşme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Program kapatılınca traya yerleşme
En son trolojik tarafından 09 Nis 2007 01:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba,
Formun OnCloseQuery olayına CanClose:=False; dedikten sonra trayicon un traya gönderen komutunu uygulayarak traya gönderebilirsiniz.Ancak programdan elbette çıkılmak istenecektir, bunuda sanırım traya sağ tıklayınca açılacak bir popup menüden çıkış komutu vererek yapacaksınız, bunun için formunza global bir değişken tanımlayın Örn Kapat:Byte; olsun, OnCreate de Kapat:=0 olsun , OnCloseQuery de gerekli kontrolü yapıp Kapat=0 sa traya göndersin, traydan kapat komutu gelirse kapat:=1 yapın önce sonra Close komutunu gönderin kapansın, umarım fikir vermiştir.
Formun OnCloseQuery olayına CanClose:=False; dedikten sonra trayicon un traya gönderen komutunu uygulayarak traya gönderebilirsiniz.Ancak programdan elbette çıkılmak istenecektir, bunuda sanırım traya sağ tıklayınca açılacak bir popup menüden çıkış komutu vererek yapacaksınız, bunun için formunza global bir değişken tanımlayın Örn Kapat:Byte; olsun, OnCreate de Kapat:=0 olsun , OnCloseQuery de gerekli kontrolü yapıp Kapat=0 sa traya göndersin, traydan kapat komutu gelirse kapat:=1 yapın önce sonra Close komutunu gönderin kapansın, umarım fikir vermiştir.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
@trolojik mesajının başlığını düzelt.

burda herkes zaten birbirine yardım ediyor. Ayrıyetten konu başlığında belirtmene gerek yok !Forum kuralları yazdı:Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın.

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Bu derece celallenmene hiç lüzum yok daha tatlı dille bunu aksedebilirsin ..aslangeri yazdı:@trolojik mesajının başlığını düzelt.burda herkes zaten birbirine yardım ediyor. Ayrıyetten konu başlığında belirtmene gerek yok !Forum kuralları yazdı:Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın.
2. Olarak bu bölüme aynı zamanda kod paylaşımı da yapılmıyormu
o zaman tatlı dille söylüyorumtrolojik yazdı:Bu derece celallenmene hiç lüzum yok daha tatlı dille bunu aksedebilirsin ..
Mesajın başlığını düzelt.

2. olarak kod paylaşımı yapıyoruz niye yapmayalım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Ben Jedi Paketindeki Trayicon comp. kullanıyorum
//Formu tray a atmak için
burda bir timer çalıştırıyorum 10 dakka içinde program tekrar show olsun diye.
Burda da Popupmenü yardımı ile formu geri yüklettiriyorum.
//burda da popup yerine dubleclik de formu getiriyorum
//Formu tray a atmak için
burda bir timer çalıştırıyorum 10 dakka içinde program tekrar show olsun diye.
Kod: Tümünü seç
procedure TSform.BGizleClick(Sender: TObject);
begin
JvTrayIcon1.HideApplication;
JvTrayIcon1.Active:=true;
Timer1.Enabled:=true;
end;
procedure TSform.colpshowClick(Sender: TObject);
begin
JvTrayIcon1.Active:=False;
JvTrayIcon1.ShowApplication;
end;
procedure TSform.JvTrayIcon1DblClick(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
JvTrayIcon1.ShowApplication;
JvTrayIcon1.Active:=false;
end;
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..