"Cannot focus a disabled or invisible window " Hat
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
"Cannot focus a disabled or invisible window " Hat
MErhaba arkadaşlar,
hayırlı çalışmlar,
Yaptığım projede program içinde bazı formları kapatırken "Cannot focus a disabled or invisible window" hatasını veriyor.Ama her zaman değil arada bir görünüyor acaba sebebi nedir ben hata kaynağını bulamadım.Karşılaşan arkadaşalr varsa yardım bekliyorum
Yardımlarınız için çok teşekkürler
ALLAH Hepinizden Razı Olsun...
hayırlı çalışmlar,
Yaptığım projede program içinde bazı formları kapatırken "Cannot focus a disabled or invisible window" hatasını veriyor.Ama her zaman değil arada bir görünüyor acaba sebebi nedir ben hata kaynağını bulamadım.Karşılaşan arkadaşalr varsa yardım bekliyorum
Yardımlarınız için çok teşekkürler
ALLAH Hepinizden Razı Olsun...
-
- Kıdemli Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
- emrahkaraarslan
- Üye
- emrahkaraarslan
- Üye
arkadaşlar sorun şurdan kaynaklanıyor edit1.setfocus yazdığınız yere dikkat edin yani bende sorun böyleydi bazı butonların enable ı durma gçre true veya false hatta formların görünümü falan bu olaylar gerçekleşmeden edit1.setfocus olayı gerçekleşmeye çalışınca hata veriyor kısaca bu kodu doğru yere yamaya dikkat edin
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
s.a.
setfocus yapmadan önce
canfocus ile kontrol edersen
bu hata ile karşılaşmazsın.
ancak bu hatayı vermesi bi takım yerlerde kontrolu elden kaçırıdığını gösterir. önerdiğim yöntem sadece bunun üstünü kapatır. ona göre.
kolay gelsin.
setfocus yapmadan önce
canfocus ile kontrol edersen
bu hata ile karşılaşmazsın.
ancak bu hatayı vermesi bi takım yerlerde kontrolu elden kaçırıdığını gösterir. önerdiğim yöntem sadece bunun üstünü kapatır. ona göre.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
S.A.
"Cannot focus a disabled or invisible window" hatasını table ye post olayı yaptığında veriyor. tablenin bileşenlerini kullandığın forma tablenin kendisini ve dsrc sini kopyala. işlemi ordaki table ye yaptır. bir defaya mahsus. düzelecek. tekrar dm ye yönlendirebilirsin. Yani anlayacağın aktif olan sayfada post olayı yapıyor. farklı bir çözüm ama bende çözülüyor. yalnız sebebini hala bulamadım. bulduğumda yazarım.
"Cannot focus a disabled or invisible window" hatasını table ye post olayı yaptığında veriyor. tablenin bileşenlerini kullandığın forma tablenin kendisini ve dsrc sini kopyala. işlemi ordaki table ye yaptır. bir defaya mahsus. düzelecek. tekrar dm ye yönlendirebilirsin. Yani anlayacağın aktif olan sayfada post olayı yapıyor. farklı bir çözüm ama bende çözülüyor. yalnız sebebini hala bulamadım. bulduğumda yazarım.
bu hatanın tabloya post ile bi alakası yok.mudipasa yazdı:"Cannot focus a disabled or invisible window" hatasını table ye post olayı yaptığında veriyor.
hata mesajında görünmeyen veya disable edilmiş pencereye focus olamazsınız diyor. sizin tabloya post ettikten önceki/sonraki yaptığınız işlemlerde focus olmaya çalışıyor olamıyor onun mesajını veriyor.
bence bu setfocus kodlarını her zaman try except bloğu içinde tutmak lazım.
örneğin
örneğin
Kod: Tümünü seç
try edit1.setfocus except end;
Kod: Tümünü seç
if edit1.canfocus then edit1.setfocus;