Terminalden Yazıcıya Çıktı Gönderimde Hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cerhate
Üye

Terminalden Yazıcıya Çıktı Gönderimde Hata

Mesaj gönderen cerhate »

Arkadaşlar Öncelikle kolay gelsin herkese. Delphi7 de yazdığım bir programım var ve veritabanım firebird 1,5 rapor olarakta fastreportu kullandım. Yalnız geçenlerde bir müşterim HP color laserjet 1600 yazıcı almış. ana makinedeki programdan çıktı gönderince sorun yok ama terminallerdeki programlardan çıktı gönderince bazı makinelerde reset atıyor bazılarında ise programdan çıkıyor direk. Yazıcı ayarlarıyla falan epey bi uğraştım ama hala çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. şimdiden herkese teşekkürler.

Not : forumda araştırdım ama bulamadım eğer gözümden kaçtıysa böyle bir konu herkesden özürdilerim :oops:
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ana makinada ve terminallerde aynı sistem mi kullanılıyor? Yazıcının sürücüleri aynı mı? Sanırım yazıcı ana makinaya bağlı terminaller oraya yönlendirilmiş. Terminalde doğrudan sürücüsünü kurup yazdırıp denediniz mi?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

Hocam Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Tüm terminallerde XP Pro var. terminallerede yazıcıyı kurdum ama aynı sorunum devam etti. bu arada program haricindeki word,excel veya internet explorer dan yolladım yazıcıya ve hiç bir sorun çıkmadı. bu problemi sadece delphide yazdığım programlarda veriyor, her şeyi deniyorum ama bi türlü çözemedim :)