ADO ve sorgu hızı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Nemesis2005
Üye

ADO ve sorgu hızı

Mesaj gönderen Nemesis2005 »

Bir projem var ve bir kaç şey için fikir isteyeceğim
-access database dosyası kullanıyorum(Böyle olması gereki).
-10.000 kayıt olan bir stok tablosu
-Adoconnection ve TAdoQuery kullanıyorum(Sadece Sorgu Cümleleri var)
-Çağırdığım sorguyu cxGrid Üzerinde gösteriyorum

1. Bağlantı için Adodan başka şansım varmı. Yoksa sorgular için TAdoQuery uygunmudur. yada daha hızlı bir Nesnesi var mı?

2.SELECT * FROM TABLO dediğimde tüm kayıtların gelmesi uzun sürüyor bu çağırdığım sorguyu Grid üzerinde gösteriyorum.Tüm kaydı çekmektense gerektiği kadar çekip göstermeyi nasıl uygularım

Forum'u inceledim MaxRecord - CursurLocation - CursurType sonuçlarına ulaştım ama access te sonuç alamadım bu özelliklerle nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
ADODataSet kullanmanı öneririm.CursurLocation clUseClient , CursurType olarak ctStatic ,lock type ctStatic öneririm.

Kod: Tümünü seç

ADODataSet1.Active;
    ADODataSet1.Close;
    ADODataSet1.CommandType := cmdText;
    ADODataSet1.CommandText := 'SELECT * FROM gelen WHERE OZU Like "%' + Edit2.Text + '%"';
    ADODataSet1.Prepared;
    ADODataSet1.Open;
    ADODataSet1.UpdateBatch(arAll);
Bir sorgulama örneğide vermek isterim.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

cevap baya geç olacak ama cxgrid kullanıyorsan çok fazla veriyi çektiğinde gridmode false ise bütün datayı çeker. bunun yerine gridmode u true yapıp autodatasetfilter i da true yaparsan cxgrid içinde filtreleme yapabilirsin. Ama başlığa tıklayınca sıralama işlemini yapmıyor. Onu sanırım başlığa tıkladığı anda queryini sıralama yaparak kapatıp açarak yapabilirsin. Başka çözümü varmı bilmiyorum