Biliyorumki çok kez konuşuldu diyeceksiniz fakat okudukça kafam karıştı
Firebird ve İbexpert programı bitirdim delphiforum sayesinde fakat en son kısım en canalıcı nokta olacak herhalde;
okuduklarımda kimi paylaşıma aç demiş kimi hocalarımızda paylaşım sakıncalı olur portu aç demiş ki aslında sonuçta ikiside sakıncalı gibi
gerçi ben daha o kısma gelemedim çünkü daha önceki yaptığım programlarda paylaşıma açıp kısayolla bağlanabiliyordum istediğim kadar kullanıcı ile fakat şimdi GDS32.DLL gibi bir hata verdi terminallerden paylaşıma açılan programı kullanmak istediğimde programı win2003 kurulu bir ana makinaya atıp iş yerindeki terminallerdende çoklu olarak bu programı kullanmak istiyorum.. neler yapmam gerektiği konusunda yol gösteren arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
s.a.
terminal makinelere firebird client in kurulması lazım.
yada ilgili dll i exe dosyası ile aynı dizine at. (yalnız o dll yetmeyebilir fb nin embedded sürümünü kullanaiblirsin.)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aslangeri yazdı:s.a.
terminal makinelere firebird client in kurulması lazım.
yada ilgili dll i exe dosyası ile aynı dizine at. (yalnız o dll yetmeyebilir fb nin embedded sürümünü kullanaiblirsin.)
kolay gelsin.
sevgili aslangeri anladığım şu bundan sonra programı kullanmanın 2 yolu var
1-ana makinaya sadece veritabanını atacağız ve terminallere friberd clientle birlikte programı herbir terminale kuracağız
2-ana makinaya programı kurup klasöre paylaşım verip kısayollarını terminele atıp ordan bağlanacağız..
ben şuanda 2 nci seçeneği denedim programı yazdığım makinada zaten firebird ve ibexpert falan var zaten paylaşıma verip kısayolla bağlanmaya çalıştığımda o hatayı almıştım dediğiniz gibi hata veren dll yi exe kasörüne atmam çözmedi gene aynı hatayı verdi
Programın exe'sine ağdan paylaşımla direkt ulaşan terminalleri kullanmak bence yanlıştır. Düz paradox ya da file server mantığından hiçbir farkı yoktur. Ağ'daki iletişim problemlerinde terminallerdeki programlarınız kilitlenir.
Onun yerine her bir terminale programın Exe'sini at, Fb Client kur ve programın direkt olarak terminalden çalışsın, Connection String'de ana makinanın IP'si ve veritabanı dosyasının Ana Makinadaki yolunu tanımlayarak bağlan.
Programın exe'sine ağdan paylaşımla direkt ulaşan terminalleri kullanmak bence yanlıştır. Düz paradox ya da file server mantığından hiçbir farkı yoktur. Ağ'daki iletişim problemlerinde terminallerdeki programlarınız kilitlenir.
Onun yerine her bir terminale programın Exe'sini at, Fb Client kur ve programın direkt olarak terminalden çalışsın, Connection String'de ana makinanın IP'si ve veritabanı dosyasının Ana Makinadaki yolunu tanımlayarak bağlan.
Kolay gelsin
a.s.
söylediğiniz mantıklı evet fakat şöyle bir sıkıntı doğacaktır ilerde ikitane setup oluşturmak gerecektir kullanıcıya bunu ana makinaya kur bunuda terminallere kur gibi oda sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum ama şimdilik sadece burada kullanacağım için söylediğiniz gibi yapmak istedim fakat
windows 2003 server yüklü ana makinadan kaynaklandığını düşündüğüm bir hata verdi
ı/o error for file c:......
Error while trying to open file
the system cannot find the path specified
diyeceksinizki makinada denetim masasında iç hizmetlerde firebird guard eklimi bak
bakamıyorum çünkü ingilizce kurulu server baktım bulamadım bulsamda nasıl ekleyeceğim orda ayrı bir sorun olacak sanırım
s.a.
dediğin iki yöntemde clientlara fbclient ın yüklenmesi lazım.
program hangi makinede kullanılıyorsa (kısayol veya yükleyerek) fbclient in o makinede yüklü olması lazım. (yada embed sürümünü kullanabilirsin)
son denediğin yöntemde aldığın hata mesajıda büyük ihtimalle fdb dosyasının yolu ile ilgili bir hata. çünkü sistem dosyanın yolunu bulamadı diye bir mesaj vermiş.
veri tabanının yolunu dışardaki bir dosyadan okut. (sözgelimi ini) ve dosyanın yolunu ip adresi ile beraber ver. şöyleki
ip adresini belirtiyordum genede bulamıyordu sorun windows 2003 serverde paylaşıma açılan data klasörü var onun içerisindeydi bu programlar ama ağdan baktığında falan o data klasörü gözükmüyor sanki direk c:\ nin içerisindeymişsin gibi gözüküyor onu farkedip düzelttiğimde dosyaya ulaştım..
ben programın bulunduğu klasörü kodlarla alıp kullanıyordum..
s.a
server makinede bu şekilde adresi alabilirsiniz ama client makinede bu tutmaz çünkü vt appdir da değil.
orda ip yi belirtsen bile sıkıntı olablir. programın clientta ve serverda aynı yola yüklenmesi gerek.
ip adresini öğrenmek için kodlar forumda vardı.
ordan ip adresini bulup appdir in önüne yazabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim