paintbox ve canvas ile ilgili kaynak varmı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
amatör
Üye

paintbox ve canvas ile ilgili kaynak varmı?

Mesaj gönderen amatör »

s.a arkadaşlar ben paintbox ve canvas kavramını öğrenmek istiyorum elimde zirvedeki beyinler die bir kitap var ama bu kitapta anlatmamış bunları elininzde paintbox ve canvas ile ilgili kaynak varsa burada paylaşırsanız çok sevinecem şimdiden çok teşekkürler.
selametle
amatör
Üye

Mesaj gönderen amatör »

arkadaşlar en azından bana paintboxın nasıl kullanıldığını anlatamazmısınız??
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bknz :ara Arama

Arama işlemi için Canvas yazılarak Makale ve İpuçları bölümünde arama yaptırılırsa bir çok Canvas örneği karşına çıkacaktır. Geniş özellikleri olan sınıfı buradan anlatmak biraz abes kaçacak. Hatırlatma; cevap illaki bu forumdan elde edilecek diye bir kural yoktur. Başka kaynakları kullanmayıda bilmen tamamen senin yararına olacaktır.

PaintBox hakkında bilmen gereken en önemli özellik çizim kodlarını onPaint olayına yazman gerektiğidir. Çünkü PaintBox bileşeni Picture nesnesi gibi yapılan çizimi bellekte tutmadığından ekran tazelenmelerinde yapılan çizimler kaybolacaktır. Ancak çizim kodlarını onPaint olayına yazarsan ekran tazelemelerinden sonra tekrar çizim yapılacağından çizim şeklinde bozulma olmayacaktır.

Arama sonucu bulduğum bir örnek Faydalanabilmen maksatıyla senin için aradım :) .
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen amatör »

dediğini anladım zaten ben googlede felan arama yaptım delphiturkiyedede arama yaptım ama paintboxu anlatan bi yazı göremedim ondan dolayı sizlere başvurdum