Fiyatları güncelleme konusunda mantıksal yardım.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Fiyatları güncelleme konusunda mantıksal yardım.

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Merhaba.
Üzerinde çalışmakta olduğum programın bir yerinde takıldım. Uzun süredir programlama işi ile ilgilenmiyordum açıkcası, birazda unutmuşum.
Sorun şu:
Programı kullanacak olan kişi, ben diyor bugün bir mal sattıysam bazen onun parasını belki 1 sene sonra ancak alabiliyorum. Bana sattığım tarihin fiyatlarından değilde, parayı aldığım günün fiyatlarından göstermesi lazım müşterimin borcunu diyor. Yani kullanıcı program üzerinden satışı yapacak, müşterinin bakiye durumuna baktığında, müşteriye sattığı malların fiyatları ve toplam borcu yeni fiyatlara göre otomatik güncellenecek.
Burada nasıl bir yol izlemeliyim, mantığı nedir bu işin lütfen yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

stokkartlarına trigger koy, ürün fiyatı değişirse stokhareketlerinde gitsin birimfiyatları güncellesin.
böylelikle olay veritabanında halledilmiş olur.
bir müşterinin bakiyesine bakmak istediğin zaman zaten güncel fiyatlardan oluşmuş bakiye karşına gelecektir.
kolay gelsin
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

nitro hocam güzel demişde..bence birimfiyatları güncellemek yanlış olur..eski fiyat herzaman lazım olur..o yüzden sanırım malın güncel fiyatı stok kartında tutulacak..ben olsam stok hareketi ile stok kartını join kullanırak birleştiririm.

ESKİ FİYAT | YENİ FİYAT | MİKTAR | TUTAR(ESKİ FİYAT) | TUTAR(YENİ FİYAT)

Böyle bir tablo daha güzel olur...
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

çok güzel bir yöntem olur hocam. Hem böylelikle kullanıcı isterse güncellenmemiş fiyatlardan da tahsilat yapabilir.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Teşekkürler arkadaşlar.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Bir arkadaşıma açmıştım bu konuyu küçük bir programcık yapmış örnek olması açısından. Programı indirip inceler misiniz lütfen:
http://rapidshare.com/files/27309037/denemedb.rar.html

Kayıt sayısı belki bir kaç milyonu bulacak bir programda bu tip bir yol sağlıklı mı? Sağlıklı derseniz bu yoldan bende devam edeceğim.
Şimdiden teşekkür ederim.