word dosyası açma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
murat9135
Üye

word dosyası açma

Mesaj gönderen murat9135 »

selam arkadaşlar formda yazılı cevaplara baktım ama işime yarar bişey bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıntılı olarak anlatıyım ben

mesela c sürücüsünde okul adlı word dosyam var ben bunu sadece bir buton yardımıyla delphide açmak istiyorum yani o belgeyi çağırcam çıktıyı falan da ondan yapabilcem word fonksiyonlarını kullanabilecem.inşallah anlatabilmişimdir .şimdiden sağolun bu arada gerçekten çok yararlı bir forum birçok zorunumuza çözüm bulduk.umarım bunada buluruz :D
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Kod: Tümünü seç

procedure TFrmOrnek.BtnWordAcClick(Sender: TObject);
var a:PChar;
begin
a:=pchar('C:\Documents and Settings\Yuksel\Desktop\Deneme.doc');
ShellExecute(Handle,
    'open',
    a,
    nil,
    nil,
    sw_ShowMaximized);

end;
murat9135
Üye

word dosyası açma

ilgin sağol arkadaşım.ama çalıştıramadım kodları shellexecute 'den sonra hata veriyo bide mesela ben bu kodları normal bi bitbuttun yada buton içine yazcam ben verdiğin kodları buton'un click olayına yazdım bundan kaynakanıyo olabilir mi?yardımcı olur musun?
cagatay77
Üye

Mesaj gönderen cagatay77 »

uses kısmına Shellapi eklemeyi unutma :wink:
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

cagatay77 yazdı:uses kısmına Shellapi eklemeyi unutma :wink:
Evet bunu yazmayı unutmuşum.Ama bilenler bilride bilmeyen arkadaşlarabir hatırlatma.Eğer tanımlanmamış değişken hatası alıyorsanız bu değişkenin hangi unitte olduğunu bulabilmek için imleç o değişkenin üzerindeyken F1 yaparsanız size hangi unitte tanımlı olduğu konusunda Help yardımcı olur.

Kolay Gelsin.
murat9135
Üye

word dosyası açma

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkğrler sağolun işim örüldü kodlar tıkır tıkr çalışıyo :wink: :D