AJAX

C# (C Sharp) veya Java ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
qquantum
Üye

AJAX

Mesaj gönderen qquantum »

arkadaslar bu teknoloji manyak bisi genis capli bilgisi olan var mi neler yapilabilio bilen var mi :oops:
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

http://ajax.asp.net/ gibi kütüphaneler kullanabilir yada javascript + html + (php, asp yada başka bir dil) bilgine bağlı olarak yaratıcılığını kullanabilirsin.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

Ajax teknolojisini daha önce duymuştum ama geçen hafta detaylı inceleme fırastı buldum. konu hakkında yapmakistediğiniz şey nedir? once ona karar verirseniz ve google'den arattırırsanzı yeterince kaynak bulabilirisiniz.
Bence çok avantajlı bir teknoloji. blog veya protal olarak ne kadar avantaj sağlar ona bişey diyemiyecem. ama desktop benzeri yazılımı browserden hazırlamak gibi bir düşünceniz varsa bence bu teknolojiyi kullanmanız avantajınıza olur. sonuçta her defasında sayfanın tamanını refresh etmektense sadece kullandığınız kısım gelecektir. Buda bağlantınızı en uygun şekilde kullanarak ; yüksek bi çalışma performansı elde etmenizi sağlar.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Ben özet olarak şöyle söyleyim. Tüm sayfayı yüklemeden sadece ilgili kısmı yükleyebiliyorsunuz. Bunun avantajı özellikle web de tüm sayfa yeniden yüklenmez. Ve inanılmaz bir hız farkı olur.Visual studioda aspnet atlas(şimdiki adı aspnet ajax) kontolleri ile bu işlem çok daha kolay yapılabilir. Ajax sayesinde örneğin yeni üye kaydında kullanıcı adı ve mail adresi veritabanında var mı işlemini daha kullanıcı adını yazarken kontrol edebilirsiniz.
Scott un blogunu da incelemenizi tavsiye ederim.
Php ajax için ise burayı.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
qquantum
Üye

tesekkurler

Mesaj gönderen qquantum »

arkadaslar anlatiminiz ve ilginiz icin cok teeekkurler