RxRichedit kopyalama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
RxRichedit kopyalama
Merhaba
Formumda 2 adet rxrichedit bileşeni kullanıyorum
1. Rxrichedit iconlar ve resimler içeriyor yani içinde smile iconları var
1. RxRichedit içeriğini smileler kaybolmadan 2. Rxrichedite nasıl aktarırım
rxrichedit2.lines.add(rxrichedit1.text) şeklinde yapamayız çünkü smileler bu şekilde gözükmeyecektir
İlgili konu hakkında fikri olan yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?
Kolay gelsin iyi çalışmalar
Formumda 2 adet rxrichedit bileşeni kullanıyorum
1. Rxrichedit iconlar ve resimler içeriyor yani içinde smile iconları var
1. RxRichedit içeriğini smileler kaybolmadan 2. Rxrichedite nasıl aktarırım
rxrichedit2.lines.add(rxrichedit1.text) şeklinde yapamayız çünkü smileler bu şekilde gözükmeyecektir
İlgili konu hakkında fikri olan yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?
Kolay gelsin iyi çalışmalar
s.a.
assign i kullanarak yapılabilir belki
gerçi rx serisinde varmı bilmiyorum ama
kolay gelsin.
assign i kullanarak yapılabilir belki
gerçi rx serisinde varmı bilmiyorum ama
Kod: Tümünü seç
rxrichedit2.lines.assign(rxrichedit1.text)
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
arkadaşlar farklı yaklaşımı olanların fikrinide dinleyebilirim bu soruyo sorma nedenim şu bir lan chat projesi geliştiriyorum
sokete gelen her mesajda geçen misal ": )" deyimi yerine gülücük iconu ile yer değiştirecek
bunu ilk önce ekletip sonra onchance olayında yapmam mümkün fakat o zaman rxrichedit in tamamını taramak zorunda kalacağım buda döngüye gireceği için yavaşlığa neden olacaktır. Onun için soketten gelen mesajı ilk önce başka bir rxrichedit e ekleyeceğim orada smile ile yer değiştirteceğim sonra o içeriği aynen rxrichedit1.lines.add şeklinde ekleteceğim
Farklı düşünceleri olan , başka yaklaşımları olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
sokete gelen her mesajda geçen misal ": )" deyimi yerine gülücük iconu ile yer değiştirecek
bunu ilk önce ekletip sonra onchance olayında yapmam mümkün fakat o zaman rxrichedit in tamamını taramak zorunda kalacağım buda döngüye gireceği için yavaşlığa neden olacaktır. Onun için soketten gelen mesajı ilk önce başka bir rxrichedit e ekleyeceğim orada smile ile yer değiştirteceğim sonra o içeriği aynen rxrichedit1.lines.add şeklinde ekleteceğim
Farklı düşünceleri olan , başka yaklaşımları olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
En son trolojik tarafından 26 Nis 2007 11:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
şimdi düşündümde dediğiniz olmayacak neden diyeceksiniz çünkü gelen her mesajı lines.add(mesaj) şeklinde ekletiyorum
mesajı gizli bir memoya eklettik diyelim ": )" deyimi varsa ondan öncesini lines.add şeklinde yazdırdık ve smileyi eklettik problem yok fakat ": )" değiminden sonrasını lines.add şeklinde yaparsak alt satıra ekleyeceğinden olmayacaktır.
rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde de yapamayız çünkü eğer daha önceden eklenmiş bir smile varsa rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde yaparsak o smileler silinip yerine null bir değer yani space eklenecektir umarım dediğim anlaşılırdır
İyi çalışmalar
mesajı gizli bir memoya eklettik diyelim ": )" deyimi varsa ondan öncesini lines.add şeklinde yazdırdık ve smileyi eklettik problem yok fakat ": )" değiminden sonrasını lines.add şeklinde yaparsak alt satıra ekleyeceğinden olmayacaktır.
rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde de yapamayız çünkü eğer daha önceden eklenmiş bir smile varsa rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde yaparsak o smileler silinip yerine null bir değer yani space eklenecektir umarım dediğim anlaşılırdır
İyi çalışmalar