RxRichedit kopyalama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
trolojik
Üye

RxRichedit kopyalama

Mesaj gönderen trolojik »

Merhaba

Formumda 2 adet rxrichedit bileşeni kullanıyorum

1. Rxrichedit iconlar ve resimler içeriyor yani içinde smile iconları var

1. RxRichedit içeriğini smileler kaybolmadan 2. Rxrichedite nasıl aktarırım

rxrichedit2.lines.add(rxrichedit1.text) şeklinde yapamayız çünkü smileler bu şekilde gözükmeyecektir

İlgili konu hakkında fikri olan yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?

Kolay gelsin iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
assign i kullanarak yapılabilir belki
gerçi rx serisinde varmı bilmiyorum ama

Kod: Tümünü seç

rxrichedit2.lines.assign(rxrichedit1.text)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
trolojik
Üye

assign var fakat malesef smile yi aktaramıyor. Text içeriği aktarabiliyor fakat iconlar resimleri boş karakter olarak (space karakteri) aktarıyor
trolojik
Üye

Konu hakkında yardımcı olabilecek yokmu ?
trolojik
Üye

arkadaşlar farklı yaklaşımı olanların fikrinide dinleyebilirim bu soruyo sorma nedenim şu bir lan chat projesi geliştiriyorum

sokete gelen her mesajda geçen misal ": )" deyimi yerine gülücük iconu ile yer değiştirecek

bunu ilk önce ekletip sonra onchance olayında yapmam mümkün fakat o zaman rxrichedit in tamamını taramak zorunda kalacağım buda döngüye gireceği için yavaşlığa neden olacaktır. Onun için soketten gelen mesajı ilk önce başka bir rxrichedit e ekleyeceğim orada smile ile yer değiştirteceğim sonra o içeriği aynen rxrichedit1.lines.add şeklinde ekleteceğim

Farklı düşünceleri olan , başka yaklaşımları olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
En son trolojik tarafından 26 Nis 2007 11:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

gelen mesajda direk arama yapsan gülücük işaretini varsa ondan öncesini direk aktarsan gülücüğü eklesen sonra mesajın kalan kısmında yine kontrol yapıp gerekiyorsa yine aynı işlemi uygulasan??
trolojik
Üye

hm evet dediğinizde mantıklı aklıma gelmemişti birde öyle deneyeceğim. Farklı fikirlere sahip olan varsa buyrun
trolojik
Üye

şimdi düşündümde dediğiniz olmayacak neden diyeceksiniz çünkü gelen her mesajı lines.add(mesaj) şeklinde ekletiyorum

mesajı gizli bir memoya eklettik diyelim ": )" deyimi varsa ondan öncesini lines.add şeklinde yazdırdık ve smileyi eklettik problem yok fakat ": )" değiminden sonrasını lines.add şeklinde yaparsak alt satıra ekleyeceğinden olmayacaktır.

rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde de yapamayız çünkü eğer daha önceden eklenmiş bir smile varsa rxrichedit1.text:=rxrichedit1.text + ... şeklinde yaparsak o smileler silinip yerine null bir değer yani space eklenecektir umarım dediğim anlaşılırdır

İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

hımm haklısınız. Lines[] dan da gidilemez sanırım çünkü Lines Tstrings türünden.
daha önce rich editle çalışmamıştım. smileleri nasıl ekliyorsunuz richedite belki bişiler bulabiliriz.