S.A Arkadaşlar,
Dephi ortamında com2 ye bağlı bir teraziden terazinin kaç kg gösterdiğini okutmam gerek bunu nasıl yapabilirim acaba? yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
Not : Terazinin bilgi gönderme özelliği var...
Delphi ile com2 ye bağlı teraziden bilgi okutma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
a.s.
portlardan bilgi almak için gerekli bileşen ve komutlar forumda var aratırsanız bulabilirsiniz.
terazilerden bilgi alırken boundrate, cf vs. ayarlarını yapmanız lazım. bu ayarlara göre porttan gelen bilgiyi görebilirsiniz.
birde terazi sürekli data gönderiyormu yoksa birkere gönderdim bitti tarzındamı çalışıyor onlara dikkat etmeniz lazım.
kolay gelsin.
portlardan bilgi almak için gerekli bileşen ve komutlar forumda var aratırsanız bulabilirsiniz.
terazilerden bilgi alırken boundrate, cf vs. ayarlarını yapmanız lazım. bu ayarlara göre porttan gelen bilgiyi görebilirsiniz.
birde terazi sürekli data gönderiyormu yoksa birkere gönderdim bitti tarzındamı çalışıyor onlara dikkat etmeniz lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
terazi bilgiyi kararlı kaldığında üzerinde bulunan buton sayesinde gönderiyor ve yazlıklarınızı biraz daha açarsanız çok müteşşekkir olacağım.aslangeri yazdı:a.s.
kolay gelsin.
Allaha emanet olun.
oguthan
- uğur alkan
- Üye
Hyper terminali kullanarak portu bi dinle bakalım neler dönüyor , bazı ayarları buradan bulman daha kolay olur. (Hız, Parite vs...) Daha sonra Apro veya başka seri port bileşen ile olayı halledebilirsin.
viewtopic.php?t=18096&highlight=apro+seri+port apro ile port okuma...yardımı olur.
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... ofessional buda komponent kolay gelsin.
viewtopic.php?t=18096&highlight=apro+seri+port apro ile port okuma...yardımı olur.
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... ofessional buda komponent kolay gelsin.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
uğur kardeş yine ben
Hocam teraziden gelen bilgilerin detaylarını öğrendim saniyedeki bit sayısı 9600
veri biti :8
eşlik :yok
dur biti 8 :
akış denetimi : xon / xoff
söylediğiniz bileşen paketinde port dinleme bileşenini koydum bilecen.open:=true dediğim zaman bana buffer is empty diye bir hata veriyo
veri biti :8
eşlik :yok
dur biti 8 :
akış denetimi : xon / xoff
söylediğiniz bileşen paketinde port dinleme bileşenini koydum bilecen.open:=true dediğim zaman bana buffer is empty diye bir hata veriyo
oguthan
- uğur alkan
- Üye