eta ile paralel çalışan bir web uygulaması ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

eta ile paralel çalışan bir web uygulaması ?

Mesaj gönderen delphi.net »

sa arkadaşlar

internetteki web sayfasından sipariş verilen bir maldan eta programının (eta programına yapılan bir ek programcık ile) haberi olacak ve stoktan o malzemeyi düşecek sizce bu olay en basit şekilde risk taşımadan nasıl yapılabilir.. veya nasıl bir yol izlemeleyiz

saygılarımla...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

ETASQL ile işiniz kolay olur. eski versiyon bir eta için uğraşmayın.
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

etasql bildiğim kadarı ile etanın yeni bi versionu.. ben müşteriye özel olarak
hazırlayacağım ve adam malesef eta6 veya 7 kullanıyor...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

etanın kendine has şifreli veri tabanı var. Bunu çözen olmadı henüz.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Çözen olmadı diye bir şey yok :). Ama eta gibi bir programla entegre çözümler üretmeni tavsiye etmem kendi adıma. Ama eğer illa yapacam diyorsan, etanın transfer modülünü aldırmakla işe başlayacaksın. Sonrasında bu modül yardımı ile etaya Dbase formatındaki dosyanla veri aktarabilirsin. Direkt olarak yazman da mümkün ama index dosyalarının yapısı tam bir felaket (gerçi düzenleme yaptırabilirsin). Yinede eta gibi bir programla entegre çözüm üretme derim ben :)
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam ben yazdığım programdan internet üzerinden sipariş sayılarını alıp bunları kendi programımdan irsaliyeye çeviriyorum.Bu irsaliyeleri ETA6 veya ETA7 ye transfer ediyorum.Ancak İrsaliyeler ETA ya gittiğinde Stokdan düşmüyor..Burda kullanıcı iki yöntem uygulayabilir ya ETA'dan Eski irsaliye ekranından hergün o günkü irsaliyeleri çağırarak tekrar kaydedecek,yada yine ETA'dan Hergün irsaliyeleri faturalaştıracak...Bu yöntem sana uyarmı bilemiyorum.Transfer için ETA transfer modülü satın alınmalı..Kod tarafında yardımcı olurum..
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

serkan yazdı:selam ben yazdığım programdan internet üzerinden sipariş sayılarını alıp bunları kendi programımdan irsaliyeye çeviriyorum.Bu irsaliyeleri ETA6 veya ETA7 ye transfer ediyorum.Ancak İrsaliyeler ETA ya gittiğinde Stokdan düşmüyor..Burda kullanıcı iki yöntem uygulayabilir ya ETA'dan Eski irsaliye ekranından hergün o günkü irsaliyeleri çağırarak tekrar kaydedecek,yada yine ETA'dan Hergün irsaliyeleri faturalaştıracak...Bu yöntem sana uyarmı bilemiyorum.Transfer için ETA transfer modülü satın alınmalı..Kod tarafında yardımcı olurum..
msn adresimi özel mesajla gönderdim... msn den yardımcı olabilirseniz sevinirim... benim kod konusunda bir sormak istediğim yok sadece mantık konusunda programlem çıkarmıyaccak şekilde nasıl bir yol izlemeleyim şeklinde bir kaç sorum olacak...

mkysoft yazdı:etanın kendine has şifreli veri tabanı var. Bunu çözen olmadı henüz.
(bildiğim kadarı ile)etanın etasql den önceki veri tabanı dbase veya paradox tu ve bunlar şifreli dğeildi şifreli olsa bile bunların hepsini açan şifre var !
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

etanın eski dosyaları dBase yada Paradox değildir. Açmak içinde şifre falan yoktur. Eta dizinin içinde veri tabanının tanım dosyaları da var.
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

hbahadir yazdı:etanın eski dosyaları dBase yada Paradox değildir. Açmak içinde şifre falan yoktur. Eta dizinin içinde veri tabanının tanım dosyaları da var.
peki etatının kullandığı veri tabanı nedir...
(pazartesi günü eta7 ve eta6 bana geliyo o zaman kadar idare ediverin :D )
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

eski tip data dosyalarıdır. Delphinin helpinde assignfile bölümü bir fikir verebilir. Her kayıt belirli bir uzunluktadır. Eta gelince dizininin içine bak orada vt'lerin tanımları var. Ama dediğim gibi baştan yanlış bir uygulama, eta gibi bir program ile bu çalışmayı tavsiye etmem.
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

hbahadir yazdı:eski tip data dosyalarıdır. Delphinin helpinde assignfile bölümü bir fikir verebilir. Her kayıt belirli bir uzunluktadır. Eta gelince dizininin içine bak orada vt'lerin tanımları var. Ama dediğim gibi baştan yanlış bir uygulama, eta gibi bir program ile bu çalışmayı tavsiye etmem.
peki ne yapmamızı öneririsiniz?

firma oldukça büyük bir yedek parça firması... bütün kayıtlarını eta da tutuyor adama yeni bir program verelim desek böyle bir şansımız olacağını sanmıyorum... bütün çıkış yolları kapalı...
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam..ilk sorunda firmanın ürünlerini internette yayınlayıp online sipariş alarak bu siparişleri ETA'ya aktararak Stok'dan düşmesini sağlayabilirmiyiz demiştin..Burda bikaç sorun var;sanırım örneğin internette 10 adet ürün bulunduğunu gösteriyorsa ve 1 kişi sipariş verdikten sonra bu sayı anında 9 a düşecekce bunu eta'da değil kendi programında halledeceksin..ikincisi program yazdığın firma mal aldığında yani deposuna mal girişi olduğunda (Mal ya irsaliye ile ya fatura ile gelir)bu evrakları hem kendi programına hem eta'ya girmeleri gerekecek..üçüncüsü bir kişi internetten sipariş verdiğinde yani mal satın aldığında bu malı o kişiye ya irsaliye ile göndereksin ya fatura ile göndereksin bu işlem yani müşteriye irsaliye veya fatura kesimi nerden yapılacak (ETA'dan mı?, Sizin programdan mı?)Bunlar sorunlardı siz nasıl yaparsınız derseniz? yazacağınız program stok,cari,irsaliye,fatura,sipariş modüllerini bulundurmalı..İnternetten mal almak isteyenler siteye üye olmalı üye olduklarında üyelik bilgileri ile programınız otomatik olarak cari kart açılmalı..mal alım faturaları hem sizin programa hemde eta'ya girilmeli (Sizin programa internetteki ürün miktarlarının doğru olması için girilmeli,ETA'ya ise hem mal alınan firmanın carisine alacak kaydetmek için,hemde muhasebe işlemleri için) ,internetten satışı yapılan malların irsaliyesi sizin programdan yapılıp günlük olarak eta'ya transfer edilmeli,eta'danda her akşam faturalaştırmalı..Bu şekilde ticari döngünün sorunsuz bir şekilde çalışacağını düşünüyorum,Ayrıca gerekli bilgilerin gerekli yerlere ulaşmasıda ancak bu yöntem ile olur.kanaatindeyim
Kullanıcı avatarı
delphi.net
Üye

zaten adamların yaptıkları iş şu anda bu hepsini elleri ile yapıyolar istedikleri biz bunlar la uğraşmayalım bunlar otomatik olarak yapılsın... sizin söylediklerinizizin hepsini ben düşündüm ama bir çıkış yolu bulamadım tek yol etanın veri tabanına mudahele kalıyor..
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

10 tane yarım bir tam yapmaz derler...Ya E-ticarete içinden destek veren program alınacak yada sen ETA'da yaptıkları herşeyi yapabilecekleri bir program yazacaksın..hem ön tafaf,hem cam kenarı,hemde 25 kuruş olmuyor.Şartları zorlarsan sen kaybedersin o firmada..
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
mkysoft yazdı:etanın kendine has şifreli veri tabanı var. Bunu çözen olmadı henüz.
1995 yılında bir ara uğraşmıştım. En sonunda girdikleri rakamları 16384
ün katları şeklinde sakladıklarını anlamıştım. Bu da 2 üzeri 14 idi sanırım. Şimdi hesaplamadan söylüyorum. Bir diğer deyişle ikilik düzende bitleri shift işlemine tabi tutuyorlar.

Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis