slm
JvCheckListBox kullanıyorum yada genel olarak CheckListBox da şu işlemi yaptırmak istiyorum CheckListBox daki herhangi bir items e mause ile bir kere tıkladığımızda mavi renkli olarak o items i aktif bir renkte gösteriyor bilindiği gibi CheckListBox ın bu kontrolünü bir butonla yapmak istiyorum yani şunun gibi
.......yerine nasıl bir kod kullanılıyor. Bu itemsi seçilmiş gibi yani mause ile bir kere tıklanmış gibi belirginleştirebiliriz.Umarım anlatabilmişimdir.
procedure TForm1.JvCheckListBox1ClickCheck(Sender: TObject);
var i :integer;
begin
i:=JvCheckListBox1.ItemIndex;
if
JvCheckListBox1.Checked[i] then
JvCheckListBox1.Brush.Color:=clred
else
JvCheckListBox1.Brush.Color:=clwhite;
end;
ilginiz için teşekkürler ama istediğim bu değildi normalde JvCheckListBox a aldığımız itemsler var true durumunda yada false olarak seçili önemli değil almış olduğumuz bu itemslerden herhangi birine maus ile tıkladığımızda o items mavi fon rengini alıyor ( JvCheckListBox yada genel CheckListBox özelliği).İşte bu özelliği bir butonla yapmak istiyorum yani
butona basarak JvCheckListBox1.Checked[2] sanki mousla ona tıklamışım gibi mavi yansın istiyorum yapmak istediğim şu aslında timer ile items kontrolü yapıyorum hangi itemse timer gelmiş ise o items renk alsın yani mousla seçilmiş gibi renk versin istiyorum kullanıcı hangi itemsin işlem yaptığını görebilsin istiyorum.
En son haydarxxx tarafından 10 May 2007 07:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.