Unable to complete request to host "192.168.143"
Failed to establish to connection
Bağlanılan uygun olan belirli bir süre içinde yanıt vermediğinden veya kurulan bağlantı bağlanılan ana makine yanıt vermediğinden bir bağlantı kurulamadı
Antivirüs programlarından olabilecek şüphesi ile onları kapattım her iki pc de ama yine olmadı. Diğer pc ye ping atabiliyorum, çalıştıra ip yazıp içindeki dosyalara ulaşabiliyorum. Forumda aradım ama firewall felan deniyor genelde ama bende firewall yok biliyorum zaten dediğim gibi diğer makinenin dosyalarınada ulaşabiliyorum. Neden olabilir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada birşey daha eklemek istiyorum. Vt oluştururken Client library file yazan yerde olan dosyayı ..\system32\fbclient.dll ile değiştiriyorum. Bunun bir etkisi olabilir mi veya neyi etkiler?
R.K. yazdı:Bu arada birşey daha eklemek istiyorum. Vt oluştururken Client library file yazan yerde olan dosyayı ..\system32\fbclient.dll ile değiştiriyorum. Bunun bir etkisi olabilir mi veya neyi etkiler?
gds32.dll olarak rename edip denermisin
birde modemda 3050 portun açıkmı?
Ben de yerel ağda olduğunu varsayarak öncelikle ilgili PC ye 192.168.1.43 den ping atılabiliyor mu kontrol etmelisin. PC yi kapatıp açtığında sabit IP verlimediyse değişmiş olabilir. İkincisi bu PC de Firebird kurulu mu?
Dediklerinizin hepsini yaptım arkadaşlar ama sorun ne anlamadım hala Forumda aramada yaptım bir çok kişi ağda sorun yaşamış onların çözümlerini denedim, herşeyi silip tekrar kurdum 2 pc ye yine yok
Diğer pc ye ping atabiliyorum, çalıştıra ip yazıp içindeki dosyalara ulaşabiliyorum.
Yerel ağda kullanıyorum bunu. Aklıma birşey daha geldi ama ondan olur mu arkadaşlar : Güvenlik şablonları gpedit.msc ,kullanıcı hakları ya da yerel politikalardan olabilir mi? Sonuçta bir domain üyesiyiz ve login olarak giriş yapıyoruz. Birde aslangeri hocam 3050 portundan bağlandığını söylemişti firebird için. Bu portun kullanıma açık veya kapalı olduğunu anlayabileceğim konsoldan yazabileceğim komut var mı? Bu işi çözücem inşallah sayenizde. Hepinize kolay gelsin..
ana makindede xp yüklü ise denetim masasından güvenlik duvarını aç.
güvenlik duvarı açık seçili iken özel durumlar sekmesine geç ordan port ekle düğmesine tıklayıp tcp 3050 portunu açacaksın.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Sorun bulundu ama daha garip bir sorun var. Sorunun kullandığımız switch den kaynaklandığı kesinleşti. Aynı switche bağlı diğer makineler sorunsuz çalışıyor ağda fakat bizim switchden olanlar çalışmıyor. Ve asıl bomba sorun burda. Sunucu makine olarak kullandığımız pc nin ip si statik tanımlanmış 192.168.1.133 ve clientlarda server ip olarak bunu verdiğimde çalışıyor. Fakat ben makineye benim pcden (yani sorunlu olduğunu düşündüğümüz switche bağlı benim pc) ping attığımda ip numarası 192.168.1.11 olarak görünüyor Mantıklı bir açıklamasıı var mıdır? Biliyorum konudan biraz delphiden uzaklaştı ama delphiden başlamıştı