AdoQuery ile iki tabloyu birbirine bağlamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
memoli79
Üye

AdoQuery ile iki tabloyu birbirine bağlamak

Mesaj gönderen memoli79 »

Selam arkadaşlar.

Benim 2 tableim var.

Form üzerine 1 adet datasource 1 adet adoquery 1 adet te dbgrid koydum.
Yapmak istediğim 2 tableimden belli alanları dbgrid ile göstermek.bunun içinde Adoqury de aşağıdaki kodu yazdım.Databesim access.
Fakat [ODBC Access sürücüsü] Çok az paramatre. 1 Bekleniyor hata mesajı veriyor.

Kod: Tümünü seç

Select Tedavi_karti.SiraNo,Hastatbl.HastaNo,Hastatbl.HAdi,Hastatbl.HSoyadi,Hastatbl.HSicilNo,Hastatbl.HAdres,Hastatbl.HDogTar,Hastatbl.HDogYer,Tedavi_karti.YAdi,Tedavi_karti.YSoyadi,Tedavi_karti.YDerecesi,Tedavi_karti.YDogTarih,Tedavi_karti.YMuayeneTar,Tedavi_karti.YHasTuru,Tedavi_karti.YMuaYeri,Tedavi_karti.Musahade,Tedavi_karti.Teshis,Tedavi_karti.Tedavi from hastatbl,Tedavi_karti where hastatbl.SiraNo=Tedavi_karti.HastaId
Hastatbl in sirano alanı ile Tedavi_karti nın HastaId alanı master datail olarak yapmak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkse iyi çalışmalar kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Hiç bu yöntemle uğraşma iki tablonu neye göre birleştiriyorsan bir tane view oluştur. sonrada sorgularını bunun üzerinde çalıştır. çok değil birkaç dakikanı alır ama kullanışlı olacaktır
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
memoli79
Üye

Mesaj gönderen memoli79 »

peki sql için view nasıl oluştıracağım.

Açıklarsanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Acces de view bilmiyorum ama olusturursan programdaki sorguların ve kod blokları kısalır.

Sorguyu direk program içinde de verebilirsin.

Inner , Right , Left Joinler ile iki tabloyu birbirene bağlayarak gösterebilirsin

Kod: Tümünü seç

Select Tedavi_karti.SiraNo, Hastatbl.HastaNo, Hastatbl.HAdi, Hastatbl.HSoyadi, Hastatbl.HSicilNo, Hastatbl.HAdres,Hastatbl.HDogTar, Hastatbl.HDogYer, Tedavi_karti.YAdi, Tedavi_karti.YSoyadi, Tedavi_karti.YDerecesi,  Tedavi_karti.YDogTarih, Tedavi_karti.YMuayeneTar, Tedavi_karti.YHasTuru, Tedavi_karti.YMuaYeri, Tedavi_karti.Musahade, Tedavi_karti.Teshis, Tedavi_karti.Tedavi from Tedavi_karti INNER JOIN hastatbl ON (hastatbl.SiraNo=Tedavi_karti.HastaId) 
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim