Firebird-1.5.3.4870 serverı kullanıyorum.
Interbase bileşenlerini kullanarak Firebird veritabanını yerel ağda kullanmak istiyorum.
İstediğim şeyler:
* Bağlantı kurarken Windows Firewall kapatılmayacak.
* Yerel ağda çalışan bilgisayarlar veritabanı üzerinde yapılan değişiklikleri gerçek zamanlı görecek ve bunun içinde IBEvents bileşeni kullanılacak.
Bildiğim bilgiler ve olasılıklar..
Firebird veritabanını, yerel ağımızdaki bilgisayarlara açmak için port ve veritabanı dizinin paylaşıma açılması gerekiyor. Birde veritabanı üzerinde yapılan değişikliklerin diğer clientlere gerçek zamanlı bildirilmesi için Interbase IBEvents bileşeni var. Bu bileşen için Firebird "X:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\firebird.conf" dosyasında diğer bilgisayarlar ile haberleşme portu olarak RemoteAuxPort tanımlanmış portu kullanıyor. Bu mesajdada @Terminator hocamın belirttiği gibi, eğer server bilgisayarda Windows Firewall kapalı ise kilitlenme yaşanıyor.
Kullanıcıya, Task managerdan FB serverı durdur, sonra "firebird.conf" dosyasında "RemoteAuxPort" portu tanımla ve FB serverı yeniden başlat. Ayrıca tanımladığın bu serverın Windows Firewalldada tanımlandığından emin ol, diyemem...
Aklıma gelen çözümler:
* Inno Setupda Firebird serverı programla beraber kurarken "firebird.conf" dosyasında değişiklikleri önceden yaparak setupa dahil etmek
* Bir tool yazıp, "firebird.conf" dosyasındaki ayarları listviewde gösterip, kullanıcının burada yaptığı değişikliklerden sonra bir buton ile firebird serverı yeniden başlatması.
* Program başlarken "firebird.conf" dosyasından "RemoteAuxPortu" kontrol edip ayrıca Windows Firewall'danda bu IBEVENTS iletişim
portunun açılıp açılmadığına bakarak programın arka planında benim düzenlemem.
veya ben yanlış düşünüyorum, yanlış sularda yol alıyorum. Bütün bunlar gereksiz, şöyle basit bir çözüm var(Firewall kapatmak dışında)
Bu konuda önerisi olan varmı.
Firebird IBEvents RemoteAuxPort sorunu..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
s.a.
veritabanı klasörünün paylaşıma açılmasına gerek yok.
güvenlik duvarından 3050 portunu ve eventlar için conf dosyasında ayarladığınz porta izin vermelisiniz.
Ayrıca internetten yaptığınız bağlantılarda modemden port yönlendirmeside yapmanız lazım.
veritabanı klasörünün paylaşıma açılmasına gerek yok.
güvenlik duvarından 3050 portunu ve eventlar için conf dosyasında ayarladığınz porta izin vermelisiniz.
Ayrıca internetten yaptığınız bağlantılarda modemden port yönlendirmeside yapmanız lazım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim