select sum(IF(ba="B",tutar , -tutar)) as bakiye from hareket group by kod
gibi kullanım yapabiliyordum, sqlMemtable nin yardımında sql-92 syntax kullandığı yazıyor nette bakındım biraz IF THEN ELSe END IF şeklinde bir kullanım göstermiş ama uygulayamadım hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Kolay gelsin.
select sum(case gircik when 'g' then doviztut else -1 * doviztut end) from tablomkasa
sonuç bakiye dir.
My SQL de yukarıda verdiğim gibi sonucu zaten alabiliyorum benim amacım SQL-92 Yazım standartlarında bu sorguyu nasıl yazabilirim, kullandığım sanal tablo sorgusu yapabilen TSQlMemQuery nesensi SQL-92 yi destekliyormuş bu sebepten bana bu kurgunun SQL-92 ye uyarlanmış şekli gerekiyor.Bu arada verdiğiniz şekildede çalışmadı.
Teşekkürler.
Select Distinct kod, ((Select Sum(doviztut) from tablomkasa where gircik = 'g' and kod = tk.kod) - (Select Sum(doviztut) from tablomkasa where gircik <>'g' and kod =tk.kod)) as toplam from tablomkasa tk
edit: tablo ve alan isimlerini yukarıdaki sqllerin karışımı yapmışım kusura bakmayın ama anlaşılıyor herhalde
Select Distinct kod, ((Select Sum(doviztut) from tablomkasa where gircik = 'g' and kod = tk.kod) - (Select Sum(doviztut) from tablomkasa where gircik <>'g' and kod =tk.kod)) as toplam from tablomkasa tk
edit: tablo ve alan isimlerini yukarıdaki sqllerin karışımı yapmışım kusura bakmayın ama anlaşılıyor herhalde
Maalesef Sub Query desteği de yokmuş ,
ayrıca @conari SQL-92 desteklemiyormuş case when ifadelerini,
Sonuca ulaştım ama SQL tek bir cümleyle olmadı dataset e eklediğim CalculatedField lerle tekrar tekrar hesaplama yaptım.
Teşekkürler.