s.a.
arkadaşlar cxTextEdit change eventi tam manasıyla çalışmıyor. işlem gerçekleşiyor ancak edit ten exit yaparsanız çalışıyor. yani delphi standart edit bilşenin change eventi gibi değil. ben bi çok kez denememe rağmen düzeltemedim.
cxTextEdit OnChange
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- kadirkurtoglu
- Üye
cxTextEdit OnChange
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Mevlana
a.s
cxTextEdit'in OnEditing olayı edit denetiminin metni ilk sefer değiştiğinde tetiklenir. Daha sonra oluşacak değişiklikler bu olayı tetiklemez. Bu durumda cxTextEdit'in Text, EditingText, EditingValue ve EditValue değerlerinin hepsi edit moduna girilmeden önceki metni verir.
cxTextEdit.Properties.OnChange olayı edit denetiminin metninin her değişiminde tetiklenir (Sizin aradığınız şey de bu sanırım). Bu durumda cxTextEdit'in Text, EditingText, EditingValue değerleri metnin değiştirilmiş halini gösterirken EditValue değeri edit moduna girilmeden önceki Text'i verir.
cxTextEdit.Properties.OnEditValueChanged olayı metni değiştirilmiş edit denetiminden başka bir denetime geçildiğinde tetiklenir. Bu durumda Text, EditingText, EditingValue özellikleri yanında EditValue özelliği de editin metninin son durumunu yansıtacaktır.
Olayların tetiklenme sırası;
1 - OnEditing (Bir sefere mahsus)
2 - Properties.OnChange (Her değiştiğinde)
3 - Properties.OnEditValueChanged (metin değişmiş olmak koşulu ile focus başka bir denetime geçtiğinde)
Kolay gelsin
cxTextEdit'in OnEditing olayı edit denetiminin metni ilk sefer değiştiğinde tetiklenir. Daha sonra oluşacak değişiklikler bu olayı tetiklemez. Bu durumda cxTextEdit'in Text, EditingText, EditingValue ve EditValue değerlerinin hepsi edit moduna girilmeden önceki metni verir.
cxTextEdit.Properties.OnChange olayı edit denetiminin metninin her değişiminde tetiklenir (Sizin aradığınız şey de bu sanırım). Bu durumda cxTextEdit'in Text, EditingText, EditingValue değerleri metnin değiştirilmiş halini gösterirken EditValue değeri edit moduna girilmeden önceki Text'i verir.
cxTextEdit.Properties.OnEditValueChanged olayı metni değiştirilmiş edit denetiminden başka bir denetime geçildiğinde tetiklenir. Bu durumda Text, EditingText, EditingValue özellikleri yanında EditValue özelliği de editin metninin son durumunu yansıtacaktır.
Olayların tetiklenme sırası;
1 - OnEditing (Bir sefere mahsus)
2 - Properties.OnChange (Her değiştiğinde)
3 - Properties.OnEditValueChanged (metin değişmiş olmak koşulu ile focus başka bir denetime geçtiğinde)
Kolay gelsin
- kadirkurtoglu
- Üye
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. ben yukarda bahsedilenleri biliyorum. hatayı tesbit ettim. ben cxCurrencyEdit in onchange eventinde value şeklinde atama yapıyordum. text deyince düzeldi.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
Mevlana
Mevlana