Selamlar.
Firebird bildiğiniz üzre şu an Ful Text Search desteklememekte.Bunun için en pratik yöntem nedir?
//Edit
FireBird forumuna özellikle açmadım programlama bölümünün sorusu şeklinde değerlendirdim taşınmamasını rica ederim.
Firebird'de Ful Text Search...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Merhaba,
Bu iş için genelde şu tarz bir yöntem izleniyor. Tabii burda memo bir alandan bahsediyorum. Metnin içindeki her kelime parçalanıyor ve bir tabloya kaydediliyor. Daha sonra aramalar bu tablo kullanılarak yapılıyor.
Mesela 34 numaralı kayıttaki memo alanınız "Ali topu tut......" diye devam ediyor. Bir tabloya :
34, Ali
34, topu
34, tut
....
gibi ekliyorsunuz. Kullanıcı "Ali" diye arattığı zamanda 34 numaralı id olduğunu bulup, kayıdı getiriyorsunuz.
Kolay gelsin.
Bu iş için genelde şu tarz bir yöntem izleniyor. Tabii burda memo bir alandan bahsediyorum. Metnin içindeki her kelime parçalanıyor ve bir tabloya kaydediliyor. Daha sonra aramalar bu tablo kullanılarak yapılıyor.
Mesela 34 numaralı kayıttaki memo alanınız "Ali topu tut......" diye devam ediyor. Bir tabloya :
34, Ali
34, topu
34, tut
....
gibi ekliyorsunuz. Kullanıcı "Ali" diye arattığı zamanda 34 numaralı id olduğunu bulup, kayıdı getiriyorsunuz.
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye