dxgrid'de grup toplamı ve alt toplam alabiliyordum. simdi cxgrid var elimde ama bir türlü beceremedim. forumdada aradım göremedim (12 sayfalık sonuç geldi ama göremedim ben/yada aramayı beceremedim cxgrid dedim sadece)
1. cxgrid'i çift tıkladım
2. summary'ı seçtim.
3. footer sekmesine add dedim. ve özellikleri doldurdum.
4. default for group'ada ekledim
5. groups sekmesine add dedim.itemsa add dedim. alltan grup için fieldları seçtim. ama tık yok.
nasıl yapılır bilenlerden yardım rica ediyorum.
cxgridde toplam
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhaba,
uyguladığım yöntem şöyle;
cxgrid1dbtableview1' i tıklayarak özelliklerinin açılmasını sağlıyorum. özellik penceresinden databinding artı simgesini tıklayarak açıyorum ve burada summary sekmesinde footer seçeneğinde üç noktaya bastıktan sonra kaç alanda toplama veya count alacaksam oluşturuyorum. her oluşturulan alanın özellik kısmında hangi sütun altında olacaksa ve hangi fieldi toplayacaksa belirtiyorum ve özelliğini sum veya count olarak veriyorum. format kısmınıda nasıl görünmesini istiyorsam o şekilde yapıyorum. header içinde yöntem aynı. yalnız gridin view özelliğinde footer özelliğini true olarak yapman gerekiyor aksi takdirde gridde footer görünmüyor.
biraz karışık oldu ama daha önce yapmışsın sanırım ip uçları hafızayı tazeler.
kolay gelsin
uyguladığım yöntem şöyle;
cxgrid1dbtableview1' i tıklayarak özelliklerinin açılmasını sağlıyorum. özellik penceresinden databinding artı simgesini tıklayarak açıyorum ve burada summary sekmesinde footer seçeneğinde üç noktaya bastıktan sonra kaç alanda toplama veya count alacaksam oluşturuyorum. her oluşturulan alanın özellik kısmında hangi sütun altında olacaksa ve hangi fieldi toplayacaksa belirtiyorum ve özelliğini sum veya count olarak veriyorum. format kısmınıda nasıl görünmesini istiyorsam o şekilde yapıyorum. header içinde yöntem aynı. yalnız gridin view özelliğinde footer özelliğini true olarak yapman gerekiyor aksi takdirde gridde footer görünmüyor.
biraz karışık oldu ama daha önce yapmışsın sanırım ip uçları hafızayı tazeler.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

- DarkEternal
- Üye